Eigenlijk hadden we de eerste beelden van Battlefield 4 pas later op de dag verwacht, maar het is natuurlijk ook geen enkel probleem dat deze nu wat eerder aan ons getoond worden. Van tevoren werd ons verteld dat het om de singleplayer missie ‘Angry Sea’ gaat, die in Full HD op 60 FPS wordt gedraaid op de Xbox One. Dit zal ongetwijfeld ook betekenen dat dit ook zo zal zijn voor de PlayStation 4.

Door deze beelden worden we weer meegesleurd in een bombastisch spektakel, vol met geweerschoten en brokstukken. Helaas werd aan het einde gemeld dat de eerste mappack – die voor BF4 uit zal komen – eerst naar de Xbox One zal komen, waardoor PS3 en PS4 gebruikers straks moeten wachten voordat zij hiervan kunnen genieten.

Na Activision heeft nu ook Electronic Arts een deal gesloten met Microsoft over de tijdelijke exclusiviteit van mappacks voor één van de meest populaire shooters. Hoe lang de exclusiviteit duurt weten we niet, maar we gokken op steeds één maand zoals we gewend zijn van Call of Duty.

http://youtu.be/NraEp4q210c