Het mag duidelijk zijn dat Guerrilla Games er alles aan doet om het spel voor iedereen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. En te houden. Zo verschenen er al twee patches deze maand, 1.06 en 1.07. Deze laatste was een flinke en bracht onder meer ondersteuning voor kleurenblinden en team-based voice-chat. Geweldige community-ondersteuning, en die community is momenteel ook nog eens extra groot omdat iedereen met PlayStation Plus nu de multiplayer gratis kan uitproberen.

Helaas blijkt de laatste patch ook een probleempje met zich mee te brengen. Bij spelers met een downloadbare versie van het spel in een andere taal dan de Engelse kan het spel crashen. Dit geldt overigens ook voor de niet-Engelse trial die momenteel in de PlayStation Store te vinden is.

Maar er is gelukkig een eenvoudige manier om dit op te lossen. Het enige dat je moet doen is het Engelse taalpakket downloaden. Mocht je er dus last van hebben, ga naar de taal-instellingen, kies voor Engels en start de download. Hierna is het probleem opgelost en kun je de instellingen zonder problemen weer op een andere taal zetten als je dat wilt. Een uitvoerige uitleg, indien nodig, kan je terugvinden op de officiële Killzone-site.

Uiteraard komt er een nieuwe patch om dit recht te zetten. Maar omdat de medewerkers van de Nederlandse studio op dit moment van een welverdiende vakantie genieten, zal die pas volgend jaar verschijnen.