Vorige week kregen we de allereerste trailer van Pro Evolution Soccer 2015 te zien. Beloofd werd toen dat we er deze week achter zouden komen welke vernieuwingen dit deel in de voetbalfranchise met zich mee zal gaan brengen. Uitgever Konami heeft zich hier netjes aan gehouden, want de eerste details zijn bekendgemaakt. Hieronder een overzicht van de vernieuwingen en features van PES 2015, die de serie voor het eerst naar de huidige generatie consoles brengt.

  • De algemene doelstelling voor Pro Evolution Soccer 2015 is het verbeteren van het realisme op het veld en het recreëren van de drama die bij wedstrijden komt kijken. Dit alles gaat onder de slogan van PES 2015, namelijk “The Pitch is Ours…”.
  • PES 2015 wordt door meerdere PES Productions teams gemaakt om zo de klassieke gameplay van de serie terug te krijgen. Veel belangrijke elementen worden opnieuw ontwikkeld, waaronder een nieuwe schiet-systeem. Dit systeem moet volgens Konami voor veel vrijheid zorgen, over de soorten, richting en controle van de schoten.
  • Er zijn nieuwe opties toegevoegd voor het geven van passes. Dit, in combinatie met nieuwe physics, moet ervoor zorgen dat de bal realistisch over het veld beweegt en dat elke pass anders is.
  • Het laatste belangrijke element dat helemaal opnieuw is gemaakt, heeft te maken met controle. Positionering is belangrijk, maar de mogelijkheid om in de ruimte te dribbelen en onderlinge duels met andere spelers te winnen is verbeterd. Hierdoor moet PES 2015 de beste ervaring op het veld bieden.
  • Afgezien van het schieten, moet de nieuwe controls-layout voor bliksemsnelle reactietijden zorgen. De AI van je ploeggenoten is verbeterd, spelers zullen nu zelf de ruimte opzoeken, ook wanneer ze niet op het scherm te zien zijn. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden toegevoegd voor het dribbelen met de bal.
  • PES 2015 draait op de FOX Engine. Hierdoor zien spelers er in dit deel nog realistischer uit. In totaal zijn er meer dan 1000 spelers nagemaakt. Ze hebben allemaal bijpassende animaties en speelstijlen, net zoals ze in het echt hebben. De animaties zorgen ervoor dat handelingen mooi in elkaar overgaan.
  • De animaties van het publiek zijn verbeterd. Dit gaat samen met het geluid van het publiek, dat nu over het algemeen beter reageert op gebeurtenissen tijdens de wedstrijden. Belichtingseffecten worden door het hele stadion gebruikt en veranderen ook wanneer het tijdstip verandert, bijvoorbeeld als het avond is.
  • PES ID keert terug en dit zorgt ervoor dat teams net zo spelen als dat ze in het echt doen.
  • Er zijn toevoegingen in de Master League Online modus. Naast dat er spelers gekocht kunnen worden met GP (de in-game valuta), is het ook mogelijk om ze te kopen via microtransacties.
  • Er zullen wekelijkse updates komen voor Pro Evolution Soccer 2015. Deze zullen transfers en opstellingen bijwerken van de Engelse, Franse, Italiaanse, Spaanse en Braziliaanse teams. Gegevens van spelers worden aangepast op basis van hun echte prestaties. Wanneer een speler in het echt bijvoorbeeld veel scoort, zullen zijn stats in de game beter worden.
  • In de Master League modus is het mogelijk om veel delen van je stadion aan te passen aan je tegenstander. Denk bijvoorbeeld aan het gras. Je kan er dan voor kiezen om het niet te kort te laten maaien als je tegenstander veel passes over de grond geeft.
  • Op de PlayStation 4 zal PES 2015 draaien op een resolutie van 1080p en met een framerate van 60 frames per seconde.

Konami zal de komende tijd nog meer bekendmaken over PES 2015. Er werd meer informatie beloofd over de presentatie van de game, physics van de bal en het weer, nieuwe competities, het aanpassen van spelers en stadions, het anti-cheat beleid enzovoort.

Het vrijgeven van de informatie ging gepaard met zeven nieuwe screenshots die je hieronder kan bekijken. Meer over de game lees je in onze hands-on.