De beta van Destiny is in volle gang en veel mensen zijn dan ook bezig met de game. De nieuwe shooter van Bungie lijkt een echte topper te gaan worden. Nadat we enkele dagen geleden het nieuws kregen dat het misschien mogelijk is om voortgang van de beta van Destiny mee te nemen naar de volledige game, wanneer die in september verschijnt, hebben we nu nog meer nieuws wat betreft de voortgang.

Sommige mensen vragen zich namelijk af of het mogelijk is om de voortgang die je op de PlayStation 3 bereikt in Destiny, mee te nemen naar de PlayStation 4 versie van de game. Het antwoord op deze vraag is ja, zo laat ontwikkelaar Bungie weten. Er wordt uitgelegd dat je dezelfde Guardian (je eigen character met voortgang) kan gebruiken op een andere generatie consoles. Dit is natuurlijk ideaal voor mensen die nu nog geen PlayStation 4 hebben, maar wel van plan zijn om er in de toekomst eentje aan te schaffen. Bungie liet verder weten dat deze overdracht van voortgang alleen mogelijk is van PlayStation naar PlayStation en dus niet van een Xbox console naar een PlayStation console.

“Your question points to a very interesting truth about how Destiny will work. As you’ve discovered, as your Guardian evolves it will be able to travel from one generation of console to the next. Just like hopping worlds, you can use the same Guardian on Next Gen and Legacy Gen consoles – so long as you stay in the same system. Ergo, you can move from PlayStation to PlayStation and from Xbox to Xbox, but not across product lines.”

Als laatste legde Bungie uit dat je, om je Destiny data mee te nemen naar een andere console, alleen maar hetzelfde Bungie account aan je PSN ID moet linken. Zo kan je dus op een andere console verder waar je gebleven bent in Destiny.