Aangezien de hoogste prioriteit van de ontwikkeling van Call of Duty: Advanced Warfare bij de huidige generatie consoles ligt, zullen spelers op de PlayStation 3 helaas langer moeten wachten op updates. Waar de PlayStation 4 versie de afgelopen tijd al meerdere patches heeft ontvangen, is de tweede patch nu pas beschikbaar op de PlayStation 3.

De patch verhelpt onder andere problemen met challenges die resetten en maakt enkele aanpassingen in het behalen camouflages voor je wapens. De volledige changelog zie je hieronder. Activision liet al weten dat er snel een volgende update zal volgen. Deze zal waarschijnlijk dezelfde inhoud hebben als de vorige patch op de PlayStation 4.

  • Fixed marksman and camo challenges to not reset when you Prestige.
  • Fixed issues with Ping Bar not updating correctly.
  • Adjustment to challenges to unlock camos for weapons.
  • Implemented ability to unlock eSports Rule options in Private Match.
  • Spawn in spectator mode fix.

Terwijl we vanochtend nog lieten weten dat de nieuwe patch voor Grand Theft Auto V op de PlayStation 4 enkele problemen veroorzaakt heeft, wordt het nu ook duidelijk dat deze patch voor Call of Duty: Advanced Warfare ook vervelende situaties oplevert. Voor veel spelers is de multiplayer niet meer speelbaar. Zo zijn sommigen niet in staat om een loadout te kiezen, anderen worden gedwongen om in de spectator-modus te gaan en ook worden er meldingen gedaan van complete ‘freezes’ van de game.

Actvision is van alle problemen op de hoogte, zo laat het bedrijf via Twitter weten. De ontwikkelaar onderzoekt de problemen, dus hopelijk is alles snel verholpen. Er is nog geen officiële fix voor deze situatie, maar er zijn spelers die melden dat het verstandig is om de update handmatig te verwijderen en opnieuw te downloaden.