Assassin’s Creed Chronicles: China werd aangekondigd samen met de Season Pass voor Assassin’s Creed: Unity. Deze 2.5D platformer zou een extra game zijn die onder de Season Pass content zou vallen en daarnaast zou de game ook los uitgebracht gaan worden.

De Season Pass is inmiddels komen te vervallen, zie hier, maar de game zelf zal natuurlijk wel nog verschijnen. Veel hebben we er nog niet van gezien, maar de eerste screenshots zijn inmiddels vrijgegeven en die kan je hieronder bekijken.

Hierbij tevens een samenvatting van wat Assassin’s Creed Chronicles: China precies is:

“Een compleet nieuwe standalone Assassin’s Creed-ervaring waarin je aan de slag gaat met een nieuw verhaal, een nieuwe setting en een nieuw soort gameplay. In deze game sluip je over de Chinese Muur, dood je genadeloos vanuit de schaduwen en voer je een leap of faith uit. Voor het eerst in de franchise ga je terug naar het Middenrijk van China in de zestiende eeuw, waar de laatste Assassin van het Chinese Broederschap naar haar vaderland terugkeert. Start je avontuur en duik in deze levendige setting, geïnspireerd door traditionele schilderijen en Chinese architectuur van de meest cruciale, historische periode in één van de grootste beschavingen in de geschiedenis. Shao Jun zint op wraak en gebruikt de skills die zij leerde van de legendarische Ezio Auditore om dit doel te bereiken. Gebruik je stealth-vaardigheden, Shao Jun’s martial arts training en een compleet nieuwe Assassin-uitrusting om missies te voltooien en wraak te nemen.”