De multiplayer van Call of Duty: Advanced Warfare bevat al een aardig aantal modi, maar het kan natuurlijk nooit kwaad als ontwikkelaar Sledgehammer Games er nog een nieuwe aan toevoegt. Dit is dan ook het geval geweest, want iedereen kan inmiddels de nieuwe One Shot modus spelen.

In One Shot speelt iedereen, zoals de naam al doet vermoeden, met een sniper rifle. Dit, in combinatie met verlaagde gezondheid van alle spelers, zorgt ervoor dat je vijanden maar met één schot hoeft te raken om een punt te scoren. Uiteraard ben jij zelf ook na één schot dood, dus in deze modus moet je goed op je hoede zijn. In One Shot kan je kiezen uit vijf verschillende uitrustingen met de MORS sniper en deze classes verschillen onder andere in perks en attachments. De ideale modus dus voor degenen die graag met een sniper rondlopen.

Verder is er bekendgemaakt dat spelers op de PlayStation 3, PlayStation 4 en PC vanaf 13 januari het allereerste DLC wapen van Call of Duty: Advanced Warfare kunnen downloaden. Dit geldt overigens alleen voor de spelers die de Season Pass hebben aangeschaft. Anderen moeten tot februari wachten, want dan zal het wapen deel uitmaken van Havoc, de eerste mappack voor de game.

Het wapen heet de AE4 en is een directed energy assault rifle. Dit betekent dat je met een energiestraal schiet, in plaats van kogels. Naast de standaard versie krijg je ook de Widowmaker variant van de AE4. Deze heeft weer net iets andere eigenschappen. Het wapen kan je in de afbeelding bovenaan dit bericht zien.