Op de GDC in San Francisco is creative director Alistair Hope van Creative Assembly ook aanwezig en hij heeft iets interessants getoond tijdens dit evenement. Hij heeft namelijk de oorspronkelijke beelden van de game Alien: Isolation laten zien en deze game was aanvankelijk een third-person actie game, zoals je hierboven kan zien.

De game is uiteindelijk gemaakt in een first-person perspectief, maar waarom is hier nu eigenlijk voor gekozen? Design lead Clive Lindop gaf daar een jaar geleden al antwoord op in een discussie met de mensen van Polygon en daarin zei hij het onderstaande.

“We really argued about third-person versus first-person.”[…]”In third-person, you have too much information. Your character is hiding behind a desk, but the camera is up above and you see too much. You know more than the alien does. The fact that you can’t see stuff in first-person really drives you crazy.”

Na het zien van deze beelden, ondanks de kwaliteit, wat denken jullie dat het beste is voor de game? Heeft de ontwikkelaar de juiste keuze gemaakt door voor first-person te kiezen?