https://youtu.be/GE2BkLqMef4
Begin juni werd Fallout 4 eindelijk aangekondigd met een mooie trailer. Voor veel fans was het een behoorlijk grote verrassing om te horen dat de game dit jaar nog gaat verschijnen. De meeste games worden tegenwoordig namelijk veel eerder aangekondigd dan slechts een paar maanden voor de release. Bethesda heeft inmiddels verklaard waarom deze keuze is gemaakt.

Pete Hines van Bethesda liet tegenover GamesRadar weten dat de ontwikkelaar het gevoel had dat de nieuwe Fallout een dusdanig grote en populaire game is, dat een paar maanden genoeg zou zijn om iedereen enthousiast te maken. Daarnaast vond men het leuker om direct met een releasedatum te komen die vrij dichtbij is in plaats van met een standaard persbericht met de vermelding dat er in de komende maanden meer getoond wordt van de game.

Hines merkt daar wel bij op dat je zoiets alleen kan doen als je ook echt ver bent met de ontwikkeling en al veel te laten zien hebt. Sterker nog, Bethesda zegt al ‘bijna klaar’ te zijn met de ontwikkeling van Fallout 4. Goed nieuws dus voor alle fans die niet kunnen wachten op de game, want mogelijk uitstel lijkt met deze opmerking eigenlijk niet meer reëel voor Fallout 4.