Begin deze week kondigde Sony op de Tokyo Game Show een uitbreiding voor Bloodborne aan die naar de naam ‘The Old Hunters’ luistert. De trailer en eerste off-screen beelden zagen er al veelbelovend uit, maar inmiddels zijn er wat meer details vrijgegeven die wat meer inzicht geven in wat de DLC allemaal te bieden heeft.

Masaaki Yamagiwa, producer van Bloodborne, begon zijn gesprek met Eurogamer door te vertellen hoe The Old Hunters tot stand is gekomen. De ontwikkelaar was oorspronkelijk van plan om twee aparte uitbreidingen voor Bloodborne te maken. Men kwam er echter achter dat er beter één grotere uitbreiding kon worden gemaakt, zodat de studio er meteen meer mee kan doen en meer content aan de spelers kan bieden. Dit resulteerde dus in The Old Hunters. Het betekent echter wel dat er hoogstwaarschijnlijk geen DLC voor Bloodborne meer zal verschijnen, wanneer deze uitbreiding is verschenen. Volgens Yamagiwa zijn er momenteel geen plannen voor nog meer DLC.

Op de vraag waarom het het zo lang duurde totdat de DLC werd aangekondigd en pas in november zal uitkomen was Yamagiwa erg duidelijk: de ontwikkeling van The Old Hunters is pas gestart nadat de game zelf helemaal af was. Aangezien de DLC een hoop nieuwe content belooft te hebben, ging er dus behoorlijk wat tijd in zitten om het te maken en informatie te kunnen delen.

Op de beursvloer van de Tokyo Game Show werd bovendien duidelijk wat de DLC zoal gaat bieden. Spelers krijgen enkele nieuwe locaties voorgeschoteld, waaronder een bloederig moeras. De uitbreiding borduurt voort op het bestaande verhaal van Bloodborne. Verder krijg je met The Old Hunters ongeveer tien nieuwe wapens tot je beschikking en zul je allerlei nieuwe vijanden tegenkomen.

Ook over de speelduur en moeilijkheidsgraad van de DLC is wat meer bekend geworden. The Old Hunters lijkt gemiddeld zo’n acht uur aan content te gaan bieden. Dit hangt natuurlijk wel af van hoe snel je door de game gaat. Volgens de ontwikkelaar zal de DLC een behoorlijke uitdaging zijn als het gaat om de moeilijkheidsgraad. Deze zal namelijk overeenkomen met de moeilijkheidsgraad van de tweede helft van de volledige game.

In de video bovenaan dit bericht kan je nog wat nieuwe gameplay bekijken van de uitbreiding, waarin we onder andere een nieuw wapen in actie zien. The Old Hunters is vanaf 24 november verkrijgbaar voor €14,99.