http://playsense.nl/images/file/img_562949ea5189d.jpg

Rainbow Six: Siege, de nieuwe titel in de Rainbow Six franchise van Ubisoft, zal microtransacties gaan bevatten onder de noemer ‘Rainbow Credits’. Joe Vargas, bekend van zijn YouTube-kanaal ‘Angry Joe‘, kreeg de kans om met Scott Mitchell, animation director van Rainbow Six: Siege, te praten over de game. In dit gesprek kwamen microtransacties ter sprake en logischerwijs vroeg Angry Joe om meer informatie, maar dit wilde Mitchell niet geven. De invulling ervan is dus nog volledig onbekend, behalve het feit dat het erin zit.

Rainbow Six: Siege heeft op zich een succesvolle beta achter de rug, maar de game is toch wat slecht in het nieuws geweest rondom de singleplayer. Zo kwam het nieuws naar buiten dat de game geen verhalende singleplayer bevat. Offline is het enkel mogelijk om de Terrorist Hunt modus te spelen, een soort multiplayer modus, maar dan alleen met bots. Het is enigszins jammer dat een echte singleplayer campagne ontbreekt, maar aan de andere kant is de franchise natuurlijk wel voornamelijk multiplayer gericht.

Verder zal er een Season Pass beschikbaar gesteld worden bij de release, maar de game krijgt ook gratis map DLC. Het is dus nog onduidelijk wat de Season Pass dan precies gaat bieden, Mitchell wilde ook hier niet op ingaan toen Joe hiernaar vroeg. Mogelijk heeft de Season Pass verband met de Rainbow Credits, maar dit is slechts speculatie.

De game is verkrijgbaar in verschillende edities, zo is er de normale game voor de reguliere prijs van rond de 60 euro alsook een Art Of Siege Edition voor 79 euro. Deze laatste editie bevat de game, een Collector’s Box, Gold Skins Pack voor in-game wapens en een exclusieve Tactical Guide van 120 pagina’s, met uitgebreide informatie over operators, wapens, maps en alle details van de game.