Tijdens een livestream gisterenavond hebben EA en DICE de Battle of Jakku DLC uit de doeken gedaan, een gratis uitbreidingspakket voor Star Wars Battlefront. Hiervan hebben we nu de trailer voor jullie en die kan je natuurlijk hierboven bekijken.

Ter aanvulling hebben we nog wat details over deze uitbreiding, namelijk dat deze bestaat uit twee maps en een nieuwe modus. Deze nieuwe modus heet ‘Turning Point’ en hierin zul je met 40 man tegen elkaar kunnen strijden om drie controlepunten. De Rebels moeten deze punten zien te controleren en dat binnen de tijd.

Als de Rebels succes hebben in het veroveren van een punt, dan zal er extra tijd aan de timer toegevoegd worden en er zullen nieuwe punten op de map verschijnen. Uiteindelijk is het de bedoeling om op te rukken naar de Empire basis, waar het finale gevecht plaats zal vinden.

De twee nieuwe maps zijn; ‘Graveyard of Giants’ en ‘Goazan Badlands’. Op de eerste kan je de modi Turning Point, Supremacy, Walker Assault en Fighter Squadron spelen. Op de tweede Blast, Drop Zone, Droid Run, Cargo, Hero Hunt en Heroes vs. Villains.

Deze content is vanaf vandaag beschikbaar voor mensen die Star Wars Battlefront voor de release hebben gereserveerd. Iedereen die geen pre-order had, die zal moeten wachten tot 8 december. De content zal volledig gratis zijn, ongeacht je tot de eerste of tweede groep behoort.