Topper van 2016: Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 – Plants vs. Zombies: Garden Warfare voor de PS4 bleek ruim een jaar geleden een prima overzetting van de game die je oorspronkelijk alleen speelde op bijvoorbeeld je smartphone. In navolging van dit eerste deel komt PopCap Games nu met een vervolg voor de consoles, dat toepasselijk Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 heet. Net als in het eerste deel mogen we binnenkort weer veelvuldig om ons heen knallen met allerlei kleurrijke soorten planten en met verschillende soorten zombies. Juist omdat het eerste deel zo verraste, kijken we nu alvast uit naar het moment waarop we met dit tweede deel aan de slag kunnen.

Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 – Net zoals in het vorige deel draait het in Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 ook nu weer om de strijd die de planten en de zombies met elkaar voeren. Hoewel er geen traditionele singleplayer aanwezig zal zijn, zul je ditmaal wel in het nieuwe ‘Solo Play’ tegen AI gestuurde personages kunnen spelen. Maar, welke modi je ook speelt, het zal weer chaos troef zijn, wat het lastig genoeg maakt om het hoofd koel te houden te midden van al het kleurrijke oorlogsgeweld om je heen.

Wat je mag verwachten zijn onder andere nieuwe omgevingen en wie weet nog wel meer nieuwe modi naast de al bestaande modi die je kent uit het eerste deel. Een succesvolle modus die ook al in het eerste deel aanwezig was, is bijvoorbeeld Garden Ops en deze zal natuurlijk terugkeren. Wat dit extra verslavend maakt om te spelen, is dat je hier alleen of met vrienden te maken krijgt met verschillende waves aan zombies die je zult moeten doorstaan. Net als in de overige modi is het mogelijk om het hier tactisch uit te spelen. Zo kan je hier en daar verschillende vallen plaatsen en kan je bijvoorbeeld je speciale eigenschappen inzetten om de vijanden op afstand te houden.

Er zijn dus speciale eigenschappen voor je personages en meer andere items waar je gebruik van kan maken. Dit zorgt ervoor dat Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 meer diepgang kent dan je op het eerste gezicht zou denken. Wat daarnaast weer een grote drijfveer zal zijn om te blijven spelen, is de aanwezige humor in de game. Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 is weer een game die zich vooral niet serieus neemt en dat zit hem in de personages zelf, in de opmerkingen die ze te pas en te onpas maken, alsook in de verschillende wapens die ze gebruiken.

Waarom gaat dit een topper worden? Plants vs. Zombies: Garden Warfare was verrassend leuk en PopCap Games borduurt bij het vervolg voort op het succesvolle concept uit het eerste deel. Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 bevat minimaal één (en eventueel meer) nieuwe modi en is tevens voorzien van een brede waaier aan kleurrijke personages en andere grappige items. Vooral meer van hetzelfde, wat in dit geval helemaal niet erg is. Kortom, Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 is er eentje om in de gaten te houden en als je fan bent, dan staat deze titel natuurlijk al op je verlanglijst.

Meer over Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2:

Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 getoond op E3
Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 verschijnt eind februari 2016
Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 trailer toont alle Solo Play features