The Division DLC

The Division DLC lijkt als eerste te gaan verschijnen op de Xbox One, zo blijkt uit een banner op de GameStop website. Zoals Sony met Activision een deal heeft dat Call of Duty: Black Ops 3 DLC eerst verschijnt op de PS4 en een kleine 30 dagen later op de Xbox One, lijkt Ubisoft hetzelfde te gaan doen, alleen dan andersom.

Op de GameStop banner onder de bundel van The Division voor de Xbox One staat namelijk dat de nieuwe content als eerste zal gaan verschijnen op de Xbox One. Het enige wat nog niet bekend is, dat is in welke vorm dit zal gaan gebeuren. Ubisoft heeft zelf nog niets laten weten over de deal, het is dus nog afwachten op een reactie van de uitgever.

Timed exclusive downloadbare content en eigenlijk alle ’timed’ exclusiviteit in het algemeen is vaak niet heel handig. Neem bijvoorbeeld EA’s Battlefield die een twee weken eerder exclusiviteitsdeal heeft via Battlefield Premium met hun BF-games, wat uiteindelijk weinig zoden aan de dijk zet(te). Het uitbrengen van Rise of the Tomb Raider voor enkel en alleen de Xbox One en een jaar later pas op de PS4, bleek uiteindelijk ook alleen maar slecht te zijn voor de verkopen van de game. Dan heb je nog de Call of Duty deal, waar de consument ook nooit echt beter van is geworden. Jarenlang hebben PlayStation gebruikers moeten afzien en nu zijn Xbox gebruikers aan de beurt.

De gamers zijn dan ook totaal geen fan van ’timed exclusive’ content en we zijn benieuwd hoe Ubisoft dit in gaat vullen. In een ideale wereld verschijnt downloadbare content dan ook gewoon meteen op alle consoles, maar dit is de laatste tijd verre van aan de orde bij de nodige grote titels.

Verder is het ook nog niet bekend wat voor DLC The Division gaat ontvangen.