Electronic Arts heeft de cijfers van het derde kwartaal gepresenteerd en ook Star Wars: Battlefront werd eindelijk genoemd. Vorig jaar schreeuwde de uitgever namelijk van de daken dat de game miljoenen zou verkopen, maar GameStop gaf bijvoorbeeld na de lancering al aan dat de verwachtingen ‘getemperd’ waren. Toch bleef COO Peter Moore destijds verkondigen dat ze nog steeds voor 13 miljoen verkochte exemplaren gingen.

Inmiddels zijn er dus cijfers gepresenteerd en hierbij moet wel meteen gezegd worden dat dit om non-GAAP resultaten gaat. Dit betekent dat dit directe cijfers in bijvoorbeeld dollars zijn, maar hierbij worden allerlei randzaken niet opgeteld of afgetrokken. Hoe de uitgever dus daadwerkelijk heeft gepresteerd is hier niet uit af te lezen.

Zo blijkt uit de presentatie dat EA een omzet heeft van maar liefst 1,8 miljard dollar, een netto inkomen van 596 miljoen dollar en in totaal 45 miljoen dollar verlies heeft geleden. Met deze cijfers behoort EA nog steeds tot de grootste uitgevers van de Westerse wereld.

Chief executive officer Andrew Wilson gaf tijdens deze presentatie nog veel meer cijfers vrij, maar vooral Star Wars Battlefront blijkt een interessante. In totaal zijn er namelijk 13 miljoen verscheepte exemplaren, dat is precies wat de uitgever voor ogen had. Alleen wederom geen verkoopcijfers. Het geeft in elk geval wel aan dat de game populair is en er behoefte is aan een grote oplage. Verder verwacht EA dat met de toegevoegde content in een later stadium de aankopen zullen blijven stijgen.