Knipsel
Eerder dit jaar tijdens een aandeelhoudersvergadering van Activision werd al bevestigd dat er een nieuwe Skylanders game zal verschijnen dit najaar. Via een persbericht heeft Activision de game nu officieel aangekondigd en de game luistert naar de naam ‘Skylanders Imaginators’.

Zoals we van de franchise gewend zijn komen de ontwikkelaars elk jaar met een nieuwe innovatie dat deels gestoeld is op community feedback. Een veelgehoorde vraag is het tot leven brengen van eigen Skylanders en daar komt men de spelers nu in tegemoet.

In oktober zal de game verschijnen en het zal voor het eerst mogelijk zijn om een eigen Skylander te maken die vervolgens in de game speelbaar is. Het maken gaat op basis van een kaal model dat je kan customizen naargelang jouw smaak. Dat zien we terug in de opties die je kunt toepassen, welke uiteenlopen van uiterlijk tot krachten. Andere elementen zijn eigenschappen, naam, slogan en nog veel meer. In feite kan men oneindig veel combinaties samenstellen.

“Sinds we de eerste Skylanders game uitbrachten, hebben we eindeloos veel tekeningen en brieven ontvangen van fans van over de hele wereld, met hun eigen Skylanders. Niets is zo inspirerend als de creativiteit van kinderen,” zegt Eric Hirshberg, CEO van Activision Publishing, Inc. “Deze game is het ultieme blanco canvas voor kinderen, waar zij hun eigen Skylanders kunnen creëren om ze vervolgens tot leven te wekken in het spel.”

In deze game keert Kaos wederom terug die alweer Skylands over wil nemen en ditmaal is het aan de Portal Masters de taak om met een eigen gemaakte Skylander de strijd aan te gaan. Het maken van je eigen Skylander kan met een zogenoemde ‘Creation Crystal’ en die zorgt ervoor dat gemaakte Skylanders overgezet worden naar de game. Hiernaast is het natuurlijk mogelijk om ook fysieke Skylanders te kopen. Dit keer zijn het ‘Senseis’ die onderverdeeld zijn in verschillende Battle Classses en zij kunnen gemaakte Skylanders trainen om zo extra mogelijkheden te creëren.