maxresdefault (37)

In maart dit jaar werd Digimon World: Next Order gelanceerd in Japan, deze kwam toen uit voor de PS Vita. De game krijgt nu echter ook een digitale release in het Westen, alleen dan voor de PlayStation 4. De game werd in Japan erg goed ontvangen en het kritische Famitsu, het games tijdschrift in Japan, gaf de game een 33/40 als score in hun review.

Het is opvallend dat men hier de game niet uitbrengt voor de PS Vita, waarschijnlijk omdat de handheld in het Westen niet populair genoeg is. De digitale release voor de PS4 ziet er hopelijk wel iets beter uit dan de PS Vita versie. Mogelijk dat het een opgepoetste port betreft, net zoals men recent met God Eater 2 deed.

De game gaat over enkele high-school studenten die samen een team vormen met een aantal Digimon. De game kent een open-wereld en spelers hebben toegang tot twee Digimon partners. Gevechten zijn over het algemeen geautomatiseerd, maar jij bent degene die de commando’s naar de Digimon roept vanaf de zijlijn.

De game komt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2017 uit. Via de onderstaande trailer werd de game aangekondigd door Bandai Namco.