knipsel
Ubisoft hield eerder al een gesloten For Honor alpha en voordat de release daar is, zal er nog een beta gehouden worden, zo laat men via persbericht weten. In januari kan men aan de slag in de beta, maar om hier toegang toe te verkrijgen dien je jezelf aan te melden. Daarvoor kan je terecht op de For Honor website.

Gelijk heeft Ubisoft ook een aantal nieuwe details over de game bekendgemaakt. Zo heeft men ‘Faction War’ aangekondigd, wat men omschrijft als de ‘meta-game’ binnen For Honor. Dit is een enorm cross-platform conflict tussen de ridders, Vikingen en samoerai. Jij kunt je aansluiten bij de factie waar jij voor uit wilt komen en vanaf dat moment zul je ‘war assets’ verdienen dat de in-game valuta is.

Je zult dit echter niet voor eigen gewin kunnen gebruiken, want je verdient deze war assets voor je factie en als factie kan je verschillende gebieden laten veroveren of verdedigen met dit betaalmiddel. Hierdoor is elke bijdrage die iedere individu levert belangrijk, want hoe succesvoller iedereen is, hoe sneller de schatkist gevuld raakt.

Een multiplayerseizoen van Faction War duurt tien weken en zodra dit ten einde is, ontvangt elke speler een beloning gebaseerd op de prestaties van de factie waar zij voor uitkwamen. Na elk seizoen start er direct weer een nieuwe Faction War, zodat dit proces zich oneindig blijft herhalen. Tijdens de aankomende gesloten beta zal je hier al een glimp van op kunnen vangen, zo belooft Ubisoft.

For Honor beschikt over 12 speelbare personages en Ubisoft heeft een aantal van deze onthuld en gelijktijdig van wat details voorzien. Ook zijn er nieuwe trailers vrijgegeven, dus kijk snel verder.


Shugoki: Ooit de bewakers van de Samoerai, nu zijn ze als familie. Gigantisch en wreed, met de kanabo als wapen: een grote, zware stok waarmee enkel zij goed om kunnen gaan. De Shugoki is niet zo wendbaar als de andere Samoerai, maar maakt dit met zijn weerstand en kracht meer dan goed en is daardoor een gevreesde kracht op het strijdveld.


Krijgsheer: De naam Krijgsheer krijgen alleen de echte leiders in de strijd die hun hele leven wijden aan het beschermen van diegenen die het nodig hebben. De naam zelf stamt af van oeroude Viking-tradities. Het schild van de Krijgsheer is zowel veelzijdig als sterk en het zwaard waarop wordt vertrouwd oogt simpel, maar is ontzettend scherp en dodelijk.


Vredesbewaker: Geselecteerd vanwege hun wanhoop, vernedering en toewijding, maar vooral vanwege hun onbreekbare belofte om alles wat zij doen geheim te houden. Snel en dodelijk vechten zij met een kort zwaard in de ene hand en een dolk in de andere. Vredesbewakers zijn de dodelijkste duellisten van alle Assassins en kunnen een gevecht beslissen al voordat de vijand ze gezien heeft.

Alsof dat nog niet genoeg is, heeft Ubisoft ook nog een singleplayer trailer vrijgegeven en die kan je hieronder bekijken. De singleplayer campagne biedt de mogelijkheid om in coöp gespeeld te worden en ook dat zul je kunnen ervaren in de gesloten beta.

For Honor verschijnt op 14 februari 2016