Gisteren introduceerde Rockstar de nieuwe Karin 190Z in GTA Online, zoals je hier hebt kunnen lezen. Deze auto lijkt op het eerste gezicht weer een leuke wagen voor het online universum van GTA, maar stiekem schuilen er heel wat details achter. Het is niet alleen een leuke wagen, maar ook een wagen met een hele rijke en bijzondere geschiedenis in de Japanse auto-industrie.

Deze auto is namelijk geïnspireerd op de Toyota 2000GT en dit was een auto met een aantal bijzondere kenmerken. De 2000GT werd door Toyota geïntroduceerd op de Tokyo Motor Show in 1965 en bracht toen een behoorlijke shock teweeg onder het publiek. Het veranderde de nogal saaie en praktische visie op auto’s van de Japanners en men liet hiermee zien ook sportauto’s te kunnen maken.

De Toyoto 2000GT veranderde het straatbeeld echter wat minder, uiteindelijk heeft men slechts 351 exemplaren van de auto geproduceerd. Hiermee is de productie dus erg laag gebleven en is de 2000GT een zeldzame parel onder de oldtimers. De toevoeging ervan aan GTA Online is dan ook opmerkelijk en een echte liefhebber moet achter het design ervan hebben gezeten.

Opvallend aan deze auto was ook de plaatsing van de accu, de Toyota 2000GT hield deze namelijk aan de zijkant met een deurtje verborgen. Dit is bij Rockstar niet onopgemerkt gebleven en men heeft dit detail zelfs verwerkt in de versie voor GTA Online.