Het is alweer een flinke tijd geleden dat we een Sonic racer hebben gezien, Sonic All-Stars Racing Transformed kwam immers uit in november 2012. Nu bijna 6 jaar later heeft SEGA een nieuw deel aangekondigd en zo op het eerste gezicht lijkt er veel te zijn veranderd.

Allereerst is de game grafisch natuurlijk naar een veel hoger niveau getild en de tracks en personages kennen behoorlijk wat detail. De game bevat 15 speelbare personages, die verdeeld zijn over drie type racers. Je kunt je auto aanpassen op verschillende manieren en eventuele power-ups delen met teamleden.

Er is een online multiplayer en die zal tot 12 spelers per race ondersteunen. Offline is er een split-screen optie beschikbaar en dat is mogelijk tot een maximum aantal van vier spelers. De game bevat verder nog een Grand prix modus, Exhibition modus, Time Trial modus en een Team Adventure modus.

Wij hebben de game alvorens de aankondiging al mogen spelen op uitnodiging van SEGA en binnenkort mag je onze hands-on preview verwachten. De game staat gepland voor een release deze winter, wanneer precies moet SEGA nog aankondigen.