Wolfenstein II: The New Colossus is eind vorig jaar verschenen en MachineGames is direct met een nieuw deel aan de slag gegaan en die heeft Bethesda zojuist aangekondigd. Wolfenstein: Youngblood is het nieuwe deel dat in 2019 moet verschijnen.

De game speelt zich af in 1980 en de hoofdrol in deze game is weggelegd voor de tweelingdochters van B.J. Blazkowicz. Blazkowicz is verdwenen in Parijs en het is aan zijn dochters om hem te vinden. Omdat hij twee dochters heeft – Jessica en Sophia – is het mogelijk om de gehele game in coöp te spelen. Bekijk hieronder de eerste trailer van Wolfenstein: Youngblood.

Dat is overigens niet de enige Wolfenstein game die in ontwikkeling is. Er zit ook nog een virtual reality game aan te komen en die heet Wolfenstein: Cyberpilot. In deze game moet je nazi machines hacken, wat uitstekend bij de doelstelling van Bethesda past: “In our never-ending quest to bring the message ‘fuck nazi’s’ to every platform”, aldus Pete Hines.

Of Wolfenstein: Cyberpilot ook naar PlayStation VR komt is nog niet bekend, maar afgaande op de quote hierboven lijkt ons die kans erg groot.