De P.T. demo was een angstaanjagende teaser voor een nieuwe Silent Hill game, die na het uit de hand gelopen conflict tussen Kojima en Konami geannuleerd werd. De demo werd prompt uit de PlayStation Store verwijderd en was zelfs als je hem verwijderd had niet meer opnieuw te downloaden via je downloadlijst.

Als je P.T. wilde blijven spelen, dan moest je de game voor altijd op je harde schijf laten staan. Reddit gebruiker PopulusTrichocapra meent echter dat de demo sinds een nieuwe patch helemaal niet meer speelbaar is. Deze claim toont hij aan met een screenshot waarop de app te zien is met een slotje erop.

Na eigen onderzoek vanuit IGN bleek er helemaal geen update te zijn en was de demo nog zoals gewoonlijk speelbaar. Volgens de poster gaat het hier om versie update 1.01, die voor de redactie van IGN niet beschikbaar was om te downloaden.

De vraag is dus hoe het komt dat de teaser niet meer beschikbaar is. Het enige wat zou kunnen is dat de update nog niet wereldwijd is uitgerold. Wat op zich ook wat merkwaardig zou zijn, gezien de update in kwestie al op 22 oktober is verschenen bij de persoon in kwestie.

Mocht je P.T. nog op je PS4 hebben staan, zorg dan dat je niet per ongeluk een eventuele update binnenhaalt. Je weet immers maar nooit.