ARK: Survival Evolved heeft naast diverse gratis content updates ook al drie betaalde uitbreidingen ontvangen: Scorched Earth, Aberration en Extinction. Studio Wildcard heeft nu een nieuwe uitbreiding aangekondigd, genaamd Genesis.

Genesis is een tweedelige uitbreiding, dus je zou het kunnen zien als het vierde en vijfde DLC-pakket voor de game. Er is een tweede Season Pass voor het spel beschikbaar gesteld voor €34,99. Wanneer je deze Season Pass aanschaft, krijg je toegang tot beide delen van Genesis. Het eerste deel verschijnt ergens in december van dit jaar, terwijl het tweede deel pas in de winter van 2020 uitkomt.

De ontwikkelaar is nog erg geheimzinnig over wat spelers precies van de Genesis uitbreiding kunnen verwachten. Wel is het duidelijk dat beide delen een nieuwe map met zich meebrengen. De map van het eerste deel is eigenlijk een simulatie, waardoor de studio dingen kan doen die “zelfs te gek waren voor de vorige uitbreidingen”.

Op de map van het eerste deel kun je onder meer besneeuwde bergen, een actieve vulkaan en waterbiomen verwachten en in ieder gebied leven weer andere wezens. Zo vind je bij de vulkaan de ‘Lava Lizard’, die zo groot is als een T. rex. Ook geeft Genesis je toegang tot nieuwe wapens. Er is al één nieuw wapen onthuld: de Tek Claw. Hiermee kunnen spelers in een rap tempo met twee vuisten mêlee-aanvallen uitvoeren.

Hieronder kun je de aankondigingstrailer van de Genesis uitbreiding voor ARK: Survival Evolved bekijken.