Diablo IV is op dit moment volop in ontwikkeling bij Blizzard Entertainment en de dungeon crawler zal volgens de Amerikaanse studio duisterder zijn dan ooit tevoren. We weten nog niet heel veel over Diablo IV, behalve dat er minimaal vijf classes speelbaar zijn waarvan er nu al drie bekend zijn: de Barbarian, Sorceress en Druid.

Nu is er mogelijk al meer bekend over de game dan wij eerder wisten. Een bericht in een thread op Reddit van afgelopen juli vertelt ons namelijk heel veel zaken die later ook bleken te kloppen. Zo zijn de geruchten dat de Paladin en de Amazon de cast van de classes compleet maakt en dat Blizzard een remaster/remake van Diablo II stop heeft gezet, zodat zij de franchise met Diablo IV een complete reset kunnen geven.

Wat mogelijk echter nog interessanter is, is dat er een beta gepland staat voor 2020 en dat we de volledige game in 2021 mogen verwachten. Ten slotte zal Diablo IV een nieuw tijdperk voor Diablo inblazen als een “game as a service”. Dit betekent dat er regelmatig updates zullen komen om de game te blijven verbeteren en (gratis) content toe te voegen.

Het lijkt in ieder geval dat Blizzard hoog inzet op Diablo IV, maar het blijven vooralsnog geruchten, neem het dus met een korreltje zout. Wat denken jullie, gaat Blizzard met Diablo IV terug naar de geliefde roots van de franchise?