Na eerdere geruchten en een teaser is de aankondiging van Tiny Tina’s Wonderlands vanavond tijdens de Summer Game Fest kick-off gedaan. 2K Games en Gearbox Software kondigen deze Borderlands spin-off aan die gepland staat voor een release begin 2022.

Veel details hebben we nog niet, maar hieronder kan je wel een trailer bekijken. Wat we ook weten is dat het een stand-alone titel betreft en dat een van de nieuwe features de mogelijkheid is tot het customizen van je personage.

Tiny Tina’s Wonderlands verschijnt voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc. Onder de trailer een algemene omschrijving die 2K Games met ons heeft gedeeld.

In deze epische high fantasy-versie van het shooter-genre kunnen spelers hun eigen multiclass-helden creëren en aanpassen terwijl ze zich een weg banen door bizarre monsters en kerkers vol schatten op een zoektocht om de tirannieke Dragon Lord te stoppen. Kogels, magie en zwaarden botsen in een chaotische fantasiewereld die tot leven wordt gewekt door de uiterst onvoorspelbare Tiny Tina, die de regels bepaalt, de wereld in een oogwenk verandert en spelers op hun reis begeleidt.

Tiny Tina’s Wonderlands is een volledige standalone ervaring met een rijke, verhaalgedreven co-op campagne voor maximaal vier spelers, evenals herhaalbare end-game content. In een gloednieuwe trailer die gisteren werd vrijgegeven, toonden 2K en Gearbox de unieke thema’s van het spel, de fantastische setting en de cast van bekende sterren.

De spelers worden vergezeld door de eigenzinnige kapitein Valentine (Andy Samberg), de door regels geobsedeerde robot Frette (Wanda Sykes) en de geliefde, bommengoochelende Tiny Tina (Ashly Burch), die als gids dient voor de spelers in dit buitengewone tabletop-rijk waar regels zelden gelden. Tijdens hun zoektocht om de Dragon Lord (Will Arnett) te verslaan, ontmoeten de spelers een cast van sympathieke buitenbeentjes zoals een luit zwaaiende Bardbarian en hun eigen Fairy Punchfather.