Gearbox en Counterplay games hebben een launch trailer vrijgegeven waarin de nieuwste uitbreiding voor Godfall, genaamd Fire & Darkness, uitgebreid aan bod komt. Naast deze uitbreiding is er ook een gratis update en de launch van de game op de PlayStation 4.

Fire & Darkness bevat nieuwe verhaalmissies en cutscènes, vijf nieuwe bazen, meer dan tien nieuwe soorten vijanden, nieuwe locaties en nog veel meer. De gehele game en diens uitbreiding is bovendien ook beschikbaar op de PlayStation 4 met een Deluxe Edition en een Ascended Edition. Bij die laatste editie krijgen spelers nieuwe cosmetische extraatjes voor hun wapens, armor, banner en nameplate in multiplayer.

De game bevat nu cross-play waardoor zowel end-game content als de verhaallijn kan gespeeld worden met een vriend(in) die op een andere console generatie speelt. Cross-play is niet actief voor spelers op pc.  Spelers die de game aanschaffen op de PS4 kunnen deze gratis upgraden naar de PS5-versie.

De extra update, genaamd Lightbringer, introduceert matchmaking voor end-game content, al zit deze wel nog in de beta-fase. Daarnaast heeft men ook 40 nieuwe items toegevoegd, waaronder een nieuwe tier cursed items. Als de speler de curse kan breken op het item, is het mogelijk om het item zijn volle potentieel vrij te spelen.

Godfall is beschikbaar op de PS4, PS5 en pc. De Deluxe Edition op de PS4 heeft een prijskaartje van €59,99 en de Ascended Edition kost je €69,99.