Ubisoft heeft vanavond tijdens een livestream teruggeblikt op de afgelopen twee decennia Ghost Recon en tijdens deze show werden er allerlei anekdotes gedeeld. Ook werd er teruggeblikt op de franchise, maar het belangrijkste is dat Ghost Recon Frontline werd aangekondigd.

Het betreft hier een free-to-play shooter voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Google Stadia, Luna en pc. De game is al drie jaar in ontwikkeling bij Ubisoft Boekarest en hoewel er nog geen releasedatum bekend is, zal het wel mogelijk zijn de game op korte termijn te spelen.

Bij de aankondiging heeft Ubisoft laten weten dat er een gesloten test (op pc) zal plaatsvinden van 14 tot en met 21 oktober. Om kans te maken op deelname, kan je je hier registreren. Hieronder kan je een trailer van de game bekijken en daaronder hebben we een algemene omschrijving, zodat je een beter beeld bij het geheel krijgt.

Tom Clancy’s Ghost Recon Frontline is een gratis te spelen, gigantische PvP-shooter vol tactische actie, die zich afspeelt in het vermaarde universum van Ghost Recon. Ghost Recon Frontline gebruikt een geavanceerd klassensysteem met uitgebreide tactische mogelijkheden, dat je volledige strategische vrijheid geeft om vijandelijke teams op meerdere manieren te slim af te zijn en elk gevecht te winnen.

  • Ongekende tactische vrijheid – Schakel tussen verschillende huurlingen, zelfs in het heetst van de strijd. Geef het slagveld om je heen vorm door tactische versterkingen op te roepen, zoals dodelijk automatisch geschut, rookgordijndrones en enorme barricades. Er leiden altijd meerdere wegen naar Rome. Het is helemaal aan jou over welke strategische boeg je het gooit.
  • Eenheden en klassen – Werk samen met andere spelers uit de hele wereld en stel de perfecte eenheid samen met een invloedrijk klassensysteem. Geniet van een op maat gemaakte gameplay-ervaring en giet er je eigen tactische sausje over.
  • Uitgestrekt slagveld – Ontdek Drakemoor Island, een open wereld met gevarieerde omgevingen die de brandhaard vormt in Ghost Recon Frontline. Drakemoor Island kent meerdere blikvangers en unieke biomen, van hoge bergen tot meedogenloze droge gebieden en voortdurend veranderende weersomstandigheden. Pas je aan en geef niet op.