De reboot van Saints Row moet de serie weer op de kaart zetten en om dat voor elkaar te krijgen, gaat Volition tot het uiterste. Dit zal ook gelden voor de customization die in de game aanwezig is.

De ontwikkelaar heeft in een interview met Game Informer aangegeven dat een Saints Row-game zonder customization geen Saints Row-game is. In de reboot wil Volition zelfs zo ver gaan dat hun game de ‘king of customization’ moet worden.

“A target from day one is to be the kings of customization. We want to give our players all the things they’ve had in the past and more. That’s what we’ve done.”

Het is tegenwoordig niet bijzonder meer dat je je hoofdpersonage vorm kunt geven zoals jij wilt en natuurlijk is dat ook in de reboot van Saints Row aanwezig. De ontwikkelaar gaat ook hier tot het uiterste en spelers kunnen buiten de normale dingen zoals kleur van de ogen en de omvang van het lijf, ook meer bijzondere opties verwachten, waaronder diverse protheses.

Tijdens het avontuur zal je nog meer items ontgrendelen die je kunt gebruiken om je personage te veranderen en je krijgt de mogelijkheid om je auto’s en wapens aan te passen. Daar blijft het niet bij, want ook je gangleden en je hoofdkwartier zal je naar je eigen smaak kunnen aanpassen.