Eergisteravond wist Microsoft ons te verrassen met de lancering van de multiplayer van Halo Infinite, maar dan wel voorlopig als beta. Dit was meteen het startschot voor het eerste seizoen en Microsoft heeft nu laten weten dat deze langer zal lopen dan eerder werd aangegeven.

Het was de bedoeling dat het eerste seizoen van de Halo Infinite multiplayer tot begin 2022 zou duren. Dit is nu verlengd tot 2 mei 2022. Head of creative, Joseph Staten, meldt dat dit is gedaan om de ontwikkelaar wat meer tijd te geven om van Season 2 iets bijzonders te maken, zonder dat dat ten koste gaat van het gehele team.

“We made the decision to extend Season 1 to give ourselves more time to ensure Season 2 meets our high quality bar and so we can finish development for Season 2 in a healthy and sustainable way for our team.”

Dat het eerste seizoen nu langer duurt, betekent niet dat de content die hiervoor gepland stond over een langere tijd wordt uitgesmeerd. Staten belooft dat er nu juist meer evenementen zullen plaatsvinden en meer items zijn om vrij te spelen.

Een goed voorbeeld hiervan is dat als je in de eerste week na de lancering de Halo Infinite multiplayer speelt, je gratis items krijgt met een 20-jarig Xbox jubileum thema. Daarna kun je aan de slag om gevechtsuitrustingen te krijgen met een samoerai thema.

Om de lancering van het eerste seizoen van de Halo Infinite multiplayer te vieren, is er een trailer vrijgegeven en die check je hieronder.