Begin december vorig jaar doken de eerste berichten al op dat de Assassin’s Creed: The Ezio Collection naar de Nintendo Switch zou komen en Ubisoft heeft nu een officiële aankondiging gedaan. De collectie verschijnt namelijk op 17 februari voor het platform van Nintendo.

Deze collectie bevat de drie games waarin Ezio Auditore da Firenze de hoofdrol speelt en dat zijn Assassin’s Creed II, Assassin’s Creed: Brotherhood en Assassin’s Creed: Revelations. Tevens zitten bij deze bundel de twee korte films Assassin’s Creed Lineage en Assassin’s Creed Embers inbegrepen.

Voor de genoemde games is destijds ook downloadbare content verschenen en dat zit eveneens bij dit pakket inbegrepen, waardoor er sprake is van een mooie collectie.

  • Assassin’s Creed II. In dit verhaal belichamen spelers Ezio, een nieuwe Assassin die de dodelijke lijn van zijn voorouders voortzet in, onder andere, Florence en Venetië uit het Renaissancetijdperk. Floreer in een omgeving die rijk is aan macht, wraak en samenzwering. Beleef een tijd van kunst, aangescherpt met wapens en instrumenten die zijn ontworpen door de legendarische Leonardo da Vinci.
  • Assassin’s Creed Brotherhood. In Ezio’s voortdurende strijd tegen de machtige Tempeliersorde, reizen de fans naar de meest gerenommeerde stad van Italië, Rome, centrum van macht, hebzucht en corruptie. Dit vereist niet alleen kracht, maar ook leiderschap, aangezien Ezio een heel Broederschap aanvoert die zich aan zijn zijde schaart.
  • Assassin’s Creed Revelations. In deze game moet Ezio zijn leven achterlaten in een zoektocht naar antwoorden. Spelers treden in de voetsporen van de legendarische mentor, Altaïr, op een reis van ontdekking en openbaring. Dit gevaarlijke pad leidt hem naar Constantinopel, het hart van het Ottomaanse rijk, waar een groeiend leger van Tempeliers de regio dreigt te destabiliseren.
  • Assassin’s Creed Lineage en Assassin’s Creed Embers. Twee films over Ezio die nog verder in zijn levensverhaal duiken.