Een nieuw kwartaal is een nieuw moment voor Microsoft om in de cijfers te duiken omtrent het achterliggende kwartaal. Oftewel alle hoge piefen bij elkaar die bekijken hoe het ervoor staat met hun games, de studio’s, de plannen en meer. Het nieuws klinkt in ieder geval erg goed als we Microsoft CEO Satya Nadella mogen geloven.

Volgens Nadella, die met investeerders sprak tijdens een telefonische meeting, doen vooral Halo Infinite en Forza Horizon 5 het zeer goed. Forza Horizon 5 heeft inmiddels 18 miljoen spelers bereikt, wat natuurlijk fantastisch te noemen valt. Halo Infinite doet er nog een schepje bovenop: de game zou inmiddels meer dan 20 miljoen spelers kennen.

“Game Pass has more than 25 million subscribers across PC and console. Our differentiated content is driving the service’s growth, and we released new AAA titles this holiday to rave reviews and record usage. 18 million have played Forza Horizon 5 to date. And more than 20 million have played Halo Infinite, making it the biggest Halo launch in history.”

Het is eigenlijk ook niet heel gek, gezien de Halo multiplayer gratis te spelen is, die ook erg degelijk is zoals aangestipt in onze review. Als je nagaat dat ongeveer 25 miljoen gamers gebruikmaken van Xbox Game Pass, is de attach rate (zoals vroeger) weer heel erg hoog met de Halo franchise. De cijfers betreffen zowel de Xbox Series X|S als pc.

Tijdens de bespreking van de cijfers wist de chief financial officer, Amy Hood, te melden dat er meer Xbox consoles werden verkocht tijdens de feestdagen dan verwacht. De prognose voor kwartaal drie (januari – maart) is dat het gaming segment meer gaat groeien, maar toch zullen de tekorten van de consoles hier nog negatief invloed op hebben.

Kort samengevat: Xbox gaat lekker met Halo Infinite en Forza Horizon 5. Hoewel alles veelbelovend is, blijft het probleem van de tekorten nog altijd een vervelende factor. Ondanks dat gaat het goed met de Xbox divisie.