Ruim een half jaar na de geplaagde lancering van Battlefield 2042 gaat het eerste seizoen bijna van start. De laatste weken lekten al diverse details uit. Zo bracht een dataminer (een gedeelte van) de content van seizoen 1 al aan het licht en onlangs werd ook meer bekend over hoe de Battle Pass en progressie in elkaar steekt.

Dat laat eigenlijk nog maar één belangrijke vraag onbeantwoord: wanneer gaat het eerste seizoen van Battlefield 2042 van start? Wel, ook dat antwoord lijkt nu bekend. Insider Tom Henderson en Nick Baker van XboxEra melden gezamenlijk dat het eerste seizoen op 9 juni, aanstaande donderdag dus, begint. Volgens de twee brengen EA en DICE morgen drie trailers uit om seizoen 1 onder de aandacht te brengen: een algemene onthullingstrailer, een trailer die de nieuwe Specialist introduceert en eentje om de Battle Pass uit te lichten.

Een belangrijke week ligt dus in het verschiet voor Battlefield 2042 en als alles klopt, kunnen spelers later deze week eindelijk aan de slag met nieuwe content van het eerste seizoen.