Vorige maand hebben we door de drukte van de E3 in Los Angeles, Amerika helaas niet de kans gevonden om terug te blikken op de maand mei. Ook de maand juni was enorm druk qua nieuws en daarom nemen we nu even de tijd om terug te blikken op deze maand, want wat is er weer veel nieuws gekomen.

Voordat we terugblikken op juni hebben we de uitslag van poll hieronder met wat jullie het belangrijkste nieuws van april 2011 vonden:

  1. PlayStation Network offline 93.18%
  2. Mortal Kombat 2.27%
  3. FIFA 12 2.27%
  4. PSPgo 1.14%
  5. Vernieuwingen PSX-Sense 1.14%

Dan is het nu tijd voor het belangrijkste nieuws van juni in de nieuwe PSX-Sense Recap en breng nu ook weer je stem uit!

1. PlayStation Branded TV

De grootste verrassing op Sony’s E3 persconferentie was misschien wel de aankondiging van de eerste echte PlayStation branded TV. Deze 24 inch LCD Full HD TV met 3D komt in september in Amerika uit en de vraag is wanneer in Europa. Met deze televisie behoort split screen tot het verleden, aangezien je beide met bril je eigen scherm op deze PlayStation branded TV hebt.

2. PlayStation Vita

Een dag voordat de E3 begon was de officiële naam van de NGP al uitgelekt, maar tijdens de persconferentie van Sony is het dan ook officieel geworden: de PlayStation Vita. Tegelijkertijd is er bevestigt dat de PS Vita nog dit jaar in Amerika uitkomt en het uiteindelijke doel is om voor 31 maart 2012 deze handheld overal gelanceerd te hebben. Tevens zijn de prijzen bekend van de normale en de 3G-versie: € 249,- met Wi-Fi en € 299,- met Wi-Fi én 3G. De PS Vita is hier in volle glorie te zien.

3. Battlefield 3

Electronic Arts heeft groots uitgepakt op de afgelopen E3 in Los Angeles, Amerika. Na ruim zes minuten aan gameplay beelden gezien te hebben, alle commotie omtrent de pre-order bonus wat ook gelijk weer is opgelost, zijn dan toch ook de eerste beelden van de PlayStation 3 versie getoond tijdens de talkshow Late Night with Jimmy Fallon. Niet alleen dat, maar ’s werelds oudste Battlefield gamer is een echte Hollandse Opa.

4. Hackers, hackers en nog eens hackers

Anonymous en LulzSec hebben het weer aardig voor elkaar. Als het de eerstgenoemde niet was, dan was het wel de laatste. Logisch ook omdat ze beide bij elkaar horen, zo blijkt later. Toch ook vervelend nieuws voor de hackers, want er zijn Anonymous leden opgepakt in Spanje. Dat weerhield de hackers er niet van om door te gaan met het hacken van onder andere Codemasters, SEGA en Bethesda. Tevens zegt Anonymous klaar te zijn met Sony en voorlopig de elektronicagigant met rust te laten, maar toch waren ze eventjes aanwezig bij Sony’s E3 Booth.

5. Call of Duty: Black Ops

Ook deze veel bekritiseerde, maar vooral ook veel gespeelde game stond vorige maand duidelijk in de spotlight. De aankondiging van de derde map pack was een feit en inmiddels al uitgekomen, helaas nog alleen voor op de Xbox 360. Volgende maand kunnen de PS3-gamers aan de slag met Annihilation en de vierde map pack lijkt ook alweer onderweg naar de gameconsoles. Teven hebben ze het verkooprecord verbroken van Call of Duty: Modern Warfare 2.

Kort ander nieuws

Niet alleen bovenstaand nieuws was er afgelopen maand, maar wat denk je van de aankondiging van Medievil Moves, Sly Cooper: Thieves in Time, ModNation Racers Portable, Dragon’s Crown, Blades of Time, Tekken Hybrid, Rochard, Killzone 3 From the Ashes DLC, Metro: Last Light, Darksiders II, WipEout 2084, Little Deviants, vijf PS Vita games, twee HD Collections van Konami, SOCOM 4 Pro Assault Pack DLC, exclusieve PS3 Star Trek content, Street Fighter X Tekken Portable, PixelJunk SideScroller, Dynasty Warriors Portable, DanceStar, Dust 514, exclusieve PS3 content voor drie games van Electronic Arts, de releaseadata bekend zijn geworden van Saints Row: The Third, Dark Souls, FIFA 12, Dead Island, Call of Duty: Modern Warfare 3, Mass Effect 3, Battlefield 3, RAGE, Call of Duty: Black Ops Annihilation DLC, Bodycount en zijn de volgende games uitgekomen die wij beoordeeld hebben: LEGO Pirates of the Caribbean, Red Faction Armageddon, Outland, inFamous 2, Battle vs Chess, F.3.A.R., Duke Nukem Forever, Alice Madness Returns, Transformers: Dark of the Moon en Shadows of the Damned.