Vorig jaar lanceerde Logitech de PRO Racing Wheel & PRO Racing Pedals, een high-end stuurwiel systeem met direct drive en andere handige features. Bij de aankondiging liet Logitech weten de handen ineengeslagen te hebben met Playseat voor het ontwikkelen van een specifieke rig. Deze is multifunctioneel voor stuurwielen, maar eigenlijk bedoeld voor een combinatie met de PRO Racing Wheel & PRO Racing Pedals.

Het heeft even mogen duren, maar Logitech en Playseat hebben aangekondigd dat de rig, Playseat Trophy-Logitech G Edition genaamd, op korte termijn verkrijgbaar is. De rig kent een adviesprijs van € 599,- en is te koop via de Playseat website. Samen met deze aankondiging heeft Logitech nog wat algemene details meegestuurd, zie hieronder:

  • KRACHT & KWALITEIT – Het gepatenteerde en revolutionaire ontwerp heeft een nieuwe standaard gezet voor de ultieme, meeslepende race-ervaring. Het frame is gemaakt van lichte koolstofstaal en is ontwikkeld om extreme stevigheid te bieden. Duurzame poedercoating, hoogwaardige staallegeringen, geanodiseerde aluminium onderdelen en het gebruik van PU-leer zorgen voor een ongeëvenaarde duurzaamheid voor thuis en professioneel gebruik. Deze game changing racestoel kan het volledige lijn Logitech G racestuur en pedaal ondersteunen, inclusief extra accessoires door het gebruik van add-ons.
  • ActiFit MATERIAAL – Met de Playseat Trophy-Logitech G Edition racestoel kan iedereen, ongeacht leeftijd of grootte, de spanning van het racen ervaren, net als in een echte racewagen. Deze stoel is ontwikkeld met Playseat’s innovatieve ActiFit-materiaal dat zich comfortabel aan je lichaam aanpast voor de beste ondersteuning en waardoor je de volledige input van je Logitech G-stuurproducten kunt voelen. Het ActiFit-materiaal voert ook warmte af, zodat je lange stints kunt racen zonder oververhit te raken.
  • VOLLEDIG VERSTELBAAR – De Playseat Trophy-Logitech G Edition heeft een volledig verstelbare stoel, pedaalplaat en stuurplaat, voor ultieme flexibiliteit in de plaatsing van stuur en pedalen. De stoel kan naar voren of naar achteren kantelen en omhoog of omlaag bewegen om je de ideale rijpositie te geven voor elke racestijl, van single seater tot stock car.
  • OPEN DESIGN – Het open cockpitontwerp maakt vrije beweging van de benen mogelijk voor gas, rem en koppeling voor optimale prestaties. De rugleuning kan afzonderlijk achterover leunen en biedt naar behoefte extra, volledig verstelbare lendensteun. De stoel heeft een ingebouwde optie om de zitting zachter of steviger te maken, afhankelijk van de voorkeur.
  • VERSTELBARE PEDAALPLAAT – Een ander uniek kenmerk van de Playseat Trophy-Logitech G Edition is de voor- en achterwaartse beweging van de pedaalplaat. Dit is strategisch ontwikkeld om snel de nodige aanpassingen te kunnen doen voor meerdere coureurs. Om in alle omstandigheden een hoge stevigheid te bieden, kunnen deze aanpassingen volledig tolerantievrij met bouten worden vastgezet.
  • LICHT & MAKKELIJK OP TE BERGEN – Het koolstofstalen-frame van de Playseat Trophy-Logitech G Edition is sterk en uitzonderlijk licht. Met 17 kg is het een van de lichtste stoelen op de markt. Het ontwerp en het gewicht van de Trophy zijn ideaal om gemakkelijk op te bergen wanneer hij niet wordt gebruikt.