Binnenkort kunnen we onze verfgeweren weer helemaal volladen met liters en liters aan verf, want er staat nieuwe Splatoon 3 content op de planning. Op 22 februari gaat namelijk de uitbreiding “De Toren der Orde” live en die zal ons een gloednieuw avontuur brengen.

Je speelt als Agent 8, die op een dag wakker wordt in een nieuwe wereld die er best grijs uitziet. Tijd dus om wat meer leven in de brouwerij te brengen en de wereld wat kleurrijker te maken! Je moet je een weg zien te banen door de verschillende verdiepingen van de ‘De Toren der Orde’, waar je uiteraard op heel wat tegenwerking mag rekenen.

Tegelijk werd ook aangekondigd dat er een nieuw seizoen van start zal gaan op 1 maart met nieuwe levels en wapens. Bekijk een trailer en lees meer info hieronder.

In De Toren der Orde speel je als agent 8, een bewoner van Inkopolis die wakker wordt in een nieuwe “wereld van orde”, waaruit vrijwel alle kleuren zijn verdwenen. Samen met een drone, die beweert Lorelei van Tentacool te zijn, baan je je een weg naar de top van de Toren der Orde, met verdiepingen vol verrassende vijanden en obstakels.

Op elke verdieping van de Toren der Orde zijn doelen die na elke poging veranderen en lastiger worden naarmate je hoger komt. Die doelen zijn bijvoorbeeld het verslaan van alle vijanden, het veroveren van bepaalde gebieden binnen een bepaalde tijd, of het voltooien van uitdagingen die je behendigheid testen. Door goed te presteren verdien je kleurenchips die je kunt gebruiken om je wapens aan te passen, bijvoorbeeld voor een hogere vuursnelheid, mogelijkheden meer schade te veroorzaken, en meer. Wanneer het je niet lukt de top van de toren te bereiken, moet je weer opnieuw beginnen, maar daarbij worden de verzamelde kleurenchips omgezet naar een valuta die je kunt gebruiken om permanente upgrades aan te schaffen. Misschien dat het met die upgrades bij je volgende poging wél lukt de top te bereiken?

De Toren der Orde is gemaakt om steeds weer opnieuw te spelen, waarbij je Agent 8 steeds verder versterkt met allerlei machtige (en kleurrijke) vaardigheden. Het is een leuke, uitdagende manier om steeds beter in Splatoon te worden, voor zowel beginners als ervaren spelers.

Spelers die hun vaardigheden in De Toren der Orde hebben aangescherpt, kunnen die op de proef stellen in een nieuw seizoen van de multiplayer van Splatoon 3 dat op 1 maart begint. Dit seizoen brengt nieuwe multiplayer-stages, zoals het gevechtslevel “Trekvis Airport” en het Salmon Run-level “Vechtfuik”, nieuwe wapens in de plenzer- en dubbelknallers-categorieën, en nieuwe voorwerpen, zoals de knalbal, om tijdens Splatfests te gebruiken.