Baldur’s Gate 3 was bij release alleen digitaal verkrijgbaar. In november 2023 kwam het nieuws naar buiten dat er ook een fysieke versie zou verschijnen. Larian Studios laat nu weten dat ze zijn gestart met het verzenden hiervan. Tenminste, het gaat dan om de pc-versie.

Het was eigenlijk de bedoeling dat de fysieke versie van Baldur’s Gate 3 voor alle platformen tegelijk verstuurd zou worden. De ontwikkelaar meldt echter dat er wat problemen zijn met de productie. Daarom is nu alleen de pc-versie gereed voor verzending.

PlayStation 5- en Xbox Series X|S-gamers die de disc-versie van Baldur’s Gate 3 hebben besteld moeten dus wat langer geduld hebben. Larian Studios gaat ervan uit dat zij tussen april en mei de fysieke versie van hun game voor consoles kunnen gaan verzenden.

Voor Baldur’s Gate 3 op de Xbox Series X|S is er nog een extra mededeling. De ontwikkelaar ging er al van uit dat hun game op drie discs zou passen, maar dat zouden er in het ergste geval vier kunnen worden. Het zijn er dus uiteindelijk vier geworden, zodat de volledige game op de discs staat.