Met nog een paar weken te gaan tot de release van EA Sports F1 24 heeft Electronic Arts weer een nieuwe deep dive video uitgebracht. Laatst kregen we al de updates op bepaalde circuits te zien en ook hebben we een kijkje mogen nemen in de vernieuwde carrière modus.

Nu is het tijd om een blik te werpen op de algemene circuit updates, alsook de updates die zijn doorgevoerd wat betreft de coureurs. Realisme vormt natuurlijk een belangrijk onderdeel van de racegame en ook dat komt aan bod in de onderstaande video.

EA zegt hierover:

Het realisme in F1 24 wordt verder verhoogd door audio tijdens de race, die afkomstig is uit F1-uitzendingen in het echte leven. Ook zijn de cutscenes gevarieerder en zijn de auto’s van alle 10 de teams zorgvuldig nagemaakt met behulp van gedetailleerde CAD-data, in combinatie met Ray-Traced Dynamic Diffuse Global Illumination-technologie om belichting, schaduwen en reflecties te verbeteren. De coureurs zelf lijken ook meer op hun echte tegenhangers, dankzij volledige rendering van haar, en verbeterde oog- en huidshaders.