http://playsense.nl/images/file/img_4edc0b369055f.jpg

Vol verbazing las ik een forumpost van een Japanse Neogaf-gebruiker die een PS Vita event in Osaka heeft bijgewoond. Hierin wordt namelijk duidelijk dat het straks niet mogelijk is om meerdere PlayStation Network-accounts op je PS Vita te zetten. De PS Vita is gelimiteerd aan één PSN-account, vergeet dus een account voor bijvoorbeeld je kleine broertje of je vriendin. Daarnaast kun je ook geen accounts van andere landen erop zetten zoals op de PS3, waar je demo’s eerder kunt spelen van bijv. de Amerikaanse Store. Wil je toch een andere account op je PS Vita? Dan moet je deze geheel terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Q: PSNアカウントは、PSVita本体1つに対して何個まで設定できますか?
A: 1つです。別のPSNアカウントで使用したい場合は、本体の初期化を行ってください。

Q: How many PSN account can be set up on a Vita system?
A: Only 1 account. If you want to to use a different account, you need to format the system to factory settings.

Geen dealbreaker, maar wel een ontzettend groot nadeel als je het mij vraagt. Natuurlijk is het gebruiken van accounts uit verschillende regio een luxe, daar ligt het probleem dan ook niet zo. Het is meer het feit dat je geen accounts kan gebruiken voor familieleden die ook graag met de PS Vita willen spelen. Want stel je bent vader of moeder van twee kleine donderstenen die allebei een PS Vita willen, maar het geld groeit je niet op de rug. Dan is het meer dan normaal dat een handheld gedeeld wordt, je zit alleen dan wel met het feit dat ze een gedeeld PSN-account moeten hebben. Dit houdt onder andere in dat savegames opslaan uit kan lopen tot een grote broederoorlog.

Hopelijk zal Sony dit ‘probleem’ fixen in een firmware update. Voor veel gezinssituaties kan dit namelijk veel problemen opleveren. Wat vinden jullie? Is dit een groot nadeel of maakt het niet zoveel uit?