Eerder vandaag kon je bij ons al lezen dat via Amazon Italië een speciale editie van The Last of Us was gelekt. Deze bevat naast de game de nodige extra’s en ondanks dat een officiële aankondiging van die editie tot op heden niet gedaan is, ziet het er wel geloofwaardig en interessant uit. Er bestaat alleen een kans dat deze niet in de Benelux verschijnt.

Onze Engelse collega’s van TheSixthAxis hebben namelijk zojuist een persbericht van Sony ontvangen met daarin de aankondiging van ‘Europese’ speciale edities. Deze zijn echter afwijkend ten opzichte van de Italiaanse editie wat suggereert dat er in Europa verschillende edities uitgebracht zullen worden.

Hou wel in het achterhoofd dat de ‘Italiaanse’ editie officieel niet is aangekondigd en de volgende twee wel. Sony zal namelijk met een Joel editie en een Ellie editie komen. Qua goodies zijn beide edities in grote lijnen hetzelfde, alleen het uiterlijk is aangepast op beide personages. Verder zien we nog wat kleine verschillen in bijvoorbeeld de skins en LittleBigPlanet outfits. Hieronder van beide edities een afbeelding.