http://youtu.be/tdcXjOfiLsg

Op de persconferentie van Sony werd een nieuwe exclusieve titel voor de PlayStation 4 aangekondigd. De titel gaat door het leven als The Order: 1886 en de aankondiging ging gepaard met een heerlijk mystieke CGI-trailer, waarin een oude orde het in het Victoriaanse Londen opnam tegen… ja, tegen wat eigenlijk?

Op de PlayStation Blog vonden we inmiddels al wat meer informatie. De game speelt zich af in een alternatieve versie van de geschiedenis, meer bepaald zo’n veertig jaar na de industriële revolutie. De technologie van de mensheid is weliswaar een stuk verder vooruit gegaan, met enkele inventieve wapens als gevolg.

Volgens Sony zal men de nadruk leggen op het afleveren van een bijzonder filmische ervaring. Meer zelfs, The Order: 1886 moet de ruimte tussen game en film verder verkleinen. De setting staat overigens Assassin’s Creed-gewijs toe dat je bekende historische figuren ontmoet – of toch alternatieve versies ervan.

De game wordt ontwikkeld door ReadyAtDawn – de studio die ons met Daxter en God of War: Chains of Olympus enkele fantastische PSP games bracht – in samenwerking met Santa Monica Studios, de ontwikkelaar achter de God of War franchise. Dat belooft alvast veel goeds. Hopelijk krijgen we snel ook wat gameplay te zien.