Het zal niemand echt opgevallen zijn, maar het blijkt dat de Europese versie van The Last of Us is gecensureerd ten opzichte van de versie die in Amerika is verschenen. Een aantal spelers hadden opgemerkt dat er wat verschillen waren en hebben aan Naughty Dog gevraagd hoe dit precies zat.

Als antwoord hierop bevestigde Naughty Dog dat de Europese versie gecensureerd is naar aanleiding van verschillende regels die van toepassing zijn in Europese landen. Dit heeft als gevolg dat de gore en het geweld ietwat terughoudender wordt gebracht dan in de Amerikaanse versie het geval is.

Ook is het niet mogelijk om overlevers in de multiplayer van hun ledematen te ontdoen en de hoeveelheid bloed dat vloeit is teruggeschaald.

“The gore and violence ratings are subject to local regulatory boards in various countries, so the game must be slightly changed in order to accommodate those choices. If you import the North/South American version, it will not be censored, but EU/UK will be.”

Naar aanleiding van deze verklaring is er gevraagd om een optie om de gore aan en uit te zetten, maar hierop heeft Naughty Dog niet gereageerd. Ook gaven ze eerder nog aan hier niets aan te kunnen doen. Dit is wat opmerkelijk, want in landen als Nederland, België en de UK zal er niet snel een probleem van excessief geweld gemaakt worden in tegenstelling tot Duitsland en Australië (valt ook onder PAL).