Langzaam maar zeker begint de mist rond Ubisoft’s The Crew op te trekken en komen de berichten en geruchten op gang. Het is nog niet veel, maar na het verontrustende gerucht dat het spel € 100,- gaat kosten en het geruststellende bericht dat het spel in ieder geval dit jaar nog uitkomt is er wat te melden over de uitgestrektheid van de spelwereld.

Er is al wel eens gesproken en gespeculeerd over hoe lang het duurt in The Crew om van de ene kust naar de andere te rijden. Creative producer Julian Gerighty heeft het nogmaals onder de aandacht gebracht:

“A coast to coast race in the game, in a high-speed performance car, sticking to the roads is about an hour and a half, but if you want to go off-road, it’s about two hours and a half.”

An-der-half uur van de ene kust naar de andere kust dus met een snelle bak en tel daar nog maar een uurtje bij op als je het ruwe terrein opzoekt. Mocht dat nog niet tijdrovend genoeg zijn voor je, Ubisoft doet er nog een schepje bovenop:

“We have one race, which is just for those maniacs, it’s not on the main path or anything. It goes around the circumference of the country and it’s a four hour race.”

Een race van vier uur langs de buitenrand van de spelwereld. Oké, een race van vier uur is niet heel speciaal, kijkend naar bijvoorbeeld de Endurances in Gran Turismo of de vrijheid van Test Drive Unlimited. Maar als je beseft dat je de voltallige vier uur lang niet in dezelfde omgeving komt, in principe slechts de omtrek van het ‘land’ rondracet en dus daarbinnen nog véél meer kan ontdekken, dan is dat toch vrij indrukwekkend.

Tot slot onthult Julian Gerighty zijn kijk op deze generatie consoles:

“I think this generation is all going to be about that shared experience, the seamless single-play and multiplayer experience, the living-world experience is what we like to call it. We’re part of a handful of titles that have been announced and are doing that, but I’m sure…in a couple of years, it’ll be the norm for most games,”

Hopelijk weet Ubisoft dit beeld neer te zetten met The Crew en wordt het inderdaad een naadloze single- en multiplayer ervaring in een levendige wereld. Dan zie ik mezelf die race van vier uur nog wel een keer voltooien ook.