The Last of Us werd uiteindelijk dé wereldhit van vorig jaar en sloot het PlayStation 3 tijdperk met een knaller af. Voor de mensen die de game gemist hebben ligt de verbeterde versie bijna klaar voor de PlayStation 4 en dan kunnen ook die gamers ontdekken wat voor een meesterwerk Naughty Dog heeft ontwikkeld.

Om nog maar eens aan te tonen hoe geweldig dit verhaal is worden er op 28 juli in het Broad Stage Theater te Los Angeles scènes opgevoerd. Troy Baker, Ashley Johnson, Merle Dandridge, Hana Hayes en Annie Wersching zullen allen hun opwachting maken en geregisseerd worden door Neil Druckmann. Daarnaast zal er ook live muziek gespeeld worden door componist Gustavo Santaolalla.

Het evenement wordt vooral gehouden om te vieren dat we in een tijd zijn aangekomen waar games een verhaal vertellen dat je raakt. Bijgestaan door geweldige gameplay, prachtige muziek en acteerwerk van de bovenste plank.

De gelimiteerde gratis tickets zijn helaas enkel besteed aan mensen uit Noord-Amerika, maar wellicht hebben we daar nog wat Nederlandse of Belgische fans van PSX-Sense zitten. Die mensen kunnen naar deze Facebookpagina gaan. De rest van ons moet het helaas enkel met de gedeeltelijke livestream doen die wordt uitgezonden via Twitch, YouTube en PlayStation Network’s Live Event Viewer.