De games van 2015: Uncharted 4: A Thief’s End & Bloodborne – 2015 wordt een jaar waarin veel grote games zullen gaan verschijnen. Dat zullen niet alleen games zijn waarin het hoofdzakelijk draait om het zoeken van online competitie met anderen. Uncharted 4: A Thief’s End en Bloodborne zijn twee van die games die men toch vooral zal kopen voor de singleplayer. Uncharted 4: A Thief’s End lijkt Naughty Dog’s sluitstuk voor de Uncharted serie te gaan worden en Bloodborne is de spirituele opvolger van Demon Souls en Dark Souls I en II.

Uncharted 4: A Thief’s End – Onze favoriete mannelijke avonturier en tevens schatzoeker van beroep, Nathan Drake, is terug om zich weer in een nieuw avontuur te storten. Uit de beelden die we tot nu toe van de game gezien hebben, kunnen we afleiden dat Nathan er een stuk ouder op is geworden. Opnieuw staat hij er niet alleen voor, maar krijgt hij onder andere hulp van zijn broer in zijn zoektocht naar ‘iets’. Wat dat ‘iets’ is en welke personages er nog meer hun opwachting zullen maken, weten we nog niet, maar dat we ouderwets kunnen gaan klimmen, schieten en knokken op de meest exotische plaatsen, dat is zeker.

Waarom gaat dit een topper worden? Naughty Dog heeft als ontwikkelaar een reputatie opgebouwd waar je U tegen zegt en heeft met de eerste drie Uncharted delen en met The Last of Us games ontwikkeld die zowel grafisch als in het algemeen van een zeer hoog niveau waren. Daarnaast biedt Uncharted 4: A Thief’s End hetgeen we allemaal zo leuk vinden. We komen terecht op de meest exotische locaties van de wereld en jezelf in een avontuur storten van filmische proporties. Tevens is het interessant om er achter te komen hoe het Nathan Drake momenteel vergaat, hoe de band met zijn broer is en of hij oude bekenden, zoals zijn maat Sully en meer, tegen gaat komen in dit nieuwe deel.

Meer:
Uncharted 4: A Thief’s End krijgt eerste trailer, release in 2015
Naughty Dog geeft Uncharted 4: A Thief’s End trailer in 1080p/60FPS vrij

Bloodborne – Bloodborne lijkt een game te worden die qua uitstraling en qua gameplay veel overeenkomsten zal hebben met Demon’s Souls en beide Dark Souls delen. Als een mysterieuze held met een hoed, cape en met uit de kluiten gewassen wapens moet je je een weg zien te banen langs vijanden, zoals demonen en grote monsters. Het spel lijkt daarbij net zo uitdagend te worden als de hierboven genoemde titels en dat betekent onder meer dat je zorgvuldig om zal moeten gaan met alle wapens en munitie die je op je pad zult vinden. Toch lijkt Bloodborne ergens een iets meer casual feeling te hebben ten opzichte van de eerder genoemde games en dat zal wellicht een groter publiek aanspreken.

http://youtu.be/EeyK6Q_RkCs

Waarom gaat dit een topper worden? Na onze hands-on vorig jaar in Keulen concludeerden we al dat Bloodborne een game is die soepel weg speelt en die bovendien net zo uitdagend lijkt te worden als zijn spirituele voorgangers. Bovendien ziet Bloodborne er grafisch netjes en sfeervol uit en kent de game een tof vechtsysteem, waarbij je meerdere van je wapens zult moeten combineren om je vijanden te kunnen verslaan. Bloodborne lijkt alle ingrediënten te bevatten die From Software’s eerdere games zo goed maakten, een gegarandeerde topper, zo lijkt ons.

Meer:
Gespeeld: Bloodborne
Video-preview: Bloodborne
Bijna drie uur aan Bloodborne gameplay footage opgedoken