De games van 2015: The Tomorrow Children & No Man’s Sky – Het artikel met de twee games die wellicht het meest apart zijn van de line-up van 2015. The Tomorrow Children weet met haar visuele stijl en gameplay een wat vreemde ervaring te brengen. Toch kan dit weleens een uitmuntend stukje software worden, want het idee hierachter is erg interessant te noemen. Hetzelfde geldt voor No Man’s Sky, dat veruit de grootste game ooit gemaakt is. Sterker nog, je kunt in jouw gehele leven amper een fractie van het universum zien. Klinkt gigantisch, niet?


The Tomorrow Children – In deze game neem je de rol aan van een kloon die ontstaan is uit de laatste DNA-streng op Aarde en het is aan jou om de wereld weer op te bouwen. Het verhaal zal in The Tomorrow Children niet echt een hele grote rol spelen, het is meer de toedracht tot de situatie in de game. Omdat mensen er bijna niet meer zijn, maar mankracht nodig is om een stad op te bouwen, worden mensen dus gekloond en jij bent er hier één van. Jij zal ervoor moeten zorgen dat de stad waarin je leeft weer gaat bloeien en dat kan alleen als jij grondstoffen verzamelt, aanvallen afweert en actief blijft in de levende wereld die je met vele andere spelers deelt.

http://youtu.be/9bnfz3XjUxQ

Waarom gaat dit een topper worden? The Tomorrow Children doet iets unieks en dat is op zich niet heel bijzonder. Nee, indies doen dat ook vaak zat. Q-Games is echter geen indie-ontwikkelaar en zij hebben de volledige artistieke vrijheid om te maken wat ze willen met Sony achter zich. Het resultaat is dan ook een game die er kaal en erg apart uitziet, maar de ogenschijnlijk eerste saaie laag is waar je doorheen moet prikken om de in potentie interessante gameplay te ervaren. Het heeft ergens wat weg van Minecraft en het zal vooral de aantrekkingskracht van de gameplay en het in leven houden van je stad zijn, die je aan het spelen moeten houden. The Tomorrow Children is absoluut geen game voor iedereen, maar veel potentie tot een regelrechte topper heeft het in ieder geval wel.

Meer:
Gespeeld: The Tomorrow Children
Aankondiging The Tomorrow Children


No Man’s Sky – Dit is toch een wat vreemde eend in de bijt. Vlieg rond, verzamel grondstoffen, vlieg naar een ruimtestation, upgrade je ruimteschip en koop items, zodat je nieuwe gebieden kan bereiken om te ontdekken. Het is maar net of je er zin in hebt, maar de kleine studio Hello Games weet met No Man’s Sky een titel te ontwikkelen die net zoveel aandacht trekt als eenieder andere Triple-A release. Toch wel bijzonder. Goed, wat het is… tja een oneindige exploratiegame zonder echt een verhaal en een endgame. Het is het oneindige universum dat keer op keer nieuwe ervaringen brengt en de intrigerende planeten die het hem doen.

Waarom gaat dit een topper worden? Het idee dat je een onbeperkt universum hebt dat je nooit in z’n geheel zult zien gedurende je leven is bijzonder. Je zult van planeet naar planeet kunnen vliegen en daar van alles kunnen ontdekken en elke keer is de ervaring anders, omdat je nieuwe dingen aantreft. Het is misschien voor spelers die graag een endgame in hun games zien niet een interessante titel, maar als je van exploren en een immense wereld houdt, dan is No Man’s Sky absoluut een game die je in de gaten moet houden. Ambitieus, uniek, oneindig en in potentie zeer veel te doen… Dit lijken ingrediënten voor een uitstekende game, niet?

Meer:
In actie gezien: No Man’s Sky
Gameplay beelden No Man’s Sky