Een hele tijd terug was er al een foto gelekt van een schema waarop we konden zien wat voor content er nog zou verschijnen voor Destiny. Hierop stonden de inmiddels twee verschenen uitbreidingen, maar ook een grote uitbreiding die Bungie Comet had genoemd. Later legde de studio de trademark ‘The Taken King’ vast en recent bevestigde een campagne van Red Bull het bestaan van deze DLC.

Hoewel er nog niets officieel is lijkt het duidelijk dat de grote uitbreiding The Taken King gaat heten. Kotaku heeft via gelekt marketing materiaal nieuwe details verkregen. De nieuwe content, welke rond de 40 euro zal kosten, moet half september verschijnen en introduceert een nieuwe Raid waarin je het als fireteam van zes kan opnemen tegen Oryx. Hij is de vader van Crota, die je in de Raid van The Dark Below verslagen hebt.

Naast een nieuwe Raid komen er ook drie nieuwe subclasses voor elk type Guardian. Ze krijgen allemaal de nu nog ontbrekende elementaire (Super) eigenschap. Zo krijgt de Warlock een elektrische storm, de Hunter een boog die Void kan schieten en de Titan krijgt een vlammende hamer. Hoe de nieuwe Supers gaan heten is nog niet bekend.

Een nieuwe Raid en subclasses worden dus toegevoegd met The Taken King, maar ook een nieuwe vijand. Deze komen voort uit de wraak die Oryx wil nemen voor het doden van zijn zoon. Dit nieuwe ‘ras’ heet de Taken, maar of het per se een nieuw ras is blijft nog even de vraag. Hieronder kun je namelijk artwork van Destiny zien en dit lijkt verdacht veel op de Taken. Wellicht heeft Oryx een vaardigheid waarmee hij andere rassen kan controleren, zoals hieronder met de Fallen en de Cabal.

Hoe het precies zit zullen we misschien binnenkort te weten komen, want Bungie heeft tijdens de wekelijkse update aangegeven op de E3 aanwezig te zijn en iets nieuws te gaan onthullen. Het kan bijna niet anders dan dat dit over The Taken King gaat. Zodra we iets weten over de uitbreiding dan lees je het uiteraard hier.