Special: De Call of Duty: Black Ops III Specialists: Reaper, Outrider & Prophet – Vorige week openden we deze reeks van artikelen met de eerste drie van de in totaal negen Specialists waar je in de multiplayer van Call of Duty: Black Ops III mee zult kunnen spelen. Het is vandaag tijd om in deze tweede special naar de volgende drie specialisten te gaan kijken en dat zijn Reaper, Outrider en Prophet. Heb je de eerste special gemist? Die kan je hier vinden.

Reaper

Reaper is tussen deze Specialisten toch een wat vreemde eend in de bijt. Hij is geen mens, maar een robot. Reaper is het resultaat van een onderzoeksproject binnen de Amerikaanse krijgsmacht. Het was de bedoeling om naast Reaper nog meer van dit type robots te fabriceren, maar halverwege werd het project echter vanwege meerdere incidenten die plaatsvonden en vanwege een tekort aan budget stopgezet. Zo is deze Experimental War Robot (EWR) het enige prototype in de wereld. Wanneer je de controle over hem hebt, is Reaper een ware vechtmachine; tegenstanders kunnen dan maar beter uit zijn buurt blijven.

Wapen: Scythe – Kan zijn arm omvormen tot een mini-gun. Dat zegt eigenlijk al genoeg. Zijn er meerdere tegenstanders bij hem in de buurt, dan is het sprayen geblazen!

Ability: Psychosis – Kan drie kloons de wereld insturen die zich vervolgens over de map verspreiden om tegenstanders af te knallen

Reaper is een gevaarlijke jongen zonder letterlijk ook maar één greintje emotie. Echte gewoontes, zoals zijn menselijke collega’s, heeft hij daarom ook niet. Wanneer hij met zijn mini-gun gaat sprayen, kan hij heel eenvoudig meerdere vijanden tegelijk opruimen. Kies jij voor Reaper, dan kan je met dit wapen makkelijk de weg vrijmaken voor één van je teammaten. Reaper is ondanks dat hij ‘slechts’ een robot is, wel letterlijk veelzijdig. Via zijn speciale eigenschap kan hij tegenstanders om de tuin leiden door drie van zijn klonen op hen af te sturen.

Outrider

Geboren en getogen in Brazilië, tussen de favela’s. Haar echte naam is Alessandra Castillo, haar bijnaam is “Outrider”. Ze was vaak op de daken te vinden waar ze alles wat er zich beneden haar afspeelde scherp in de gaten hield. Dankzij haar observatiekwaliteiten verdiende ze een plekje bij de Braziliaanse Special Forces. Wordt geprezen vanwege haar vermogen om vijanden eerder te kunnen vinden voor zij überhaupt doorhebben waar het gevaar vandaan komt.

Wapen: Sparrow – Haar wapen is een boog waarmee ze explosieve pijlen weg kan schieten. Hier kan ze zeer nauwkeurig en snel meerdere tegenstanders tegelijk mee raken.

Ability: Vision Pulse – Hiermee kan ze tijdelijk de locatie van vijanden zien, zelfs door muren heen. Dit past bij haar eigenschap om de tegenstander altijd een stap voor te kunnen zijn.

Outrider is een dame die, zoals je wellicht al begrijpt, zeer behendig en snel is en bovendien kan ze ook nog eens verdomd nauwkeurig explosieve pijlen schieten met haar boog. Wanneer je op de hoogte geraakt van haar aanwezigheid, ben je vaak al te laat en leg je vervolgens snel het loodje. Door haar speciale eigenschap waarmee ze zelfs tijdelijk vijanden door muren heen kan zien, is het eenvoudig voor haar om tegenstanders een stap voor te zijn. Wil je dus iemand inzetten om een bepaald gebied te verkennen, dan is zij de aangewezen persoon daarvoor.

Prophet

David “Prophet” Wilkes kreeg voor het eerst met de technologie achter DNI (Direct Neural Interface) te maken tijdens zijn dienstverband bij het ‘British Engineering Corps’, een club van personen die onder andere technische ondersteuning verlenen aan de Britse strijdkrachten. Vijf jaar later was de inwendige chip van Wilkes van zoveel verbeteringen voorzien dat hij zich inmiddels tot één van de meest geavanceerde soldaten op het slagveld mocht rekenen. Vandaag de dag is hij dankzij zijn wapen en speciale eigenschap in staat om zijn tegenstanders flink te desoriënteren alvorens hij ze daadwerkelijk aanvalt.

Wapen: Tempest – Is een uit de kluiten gewassen geweer waarmee hij een elektrische lading op zijn tegenstanders af kan vuren.

Ability: Glitch – Zoals we in het stukje hierboven al aangaven is Prophet in staat om zijn tegenstanders flink te desoriënteren en dat mag je best letterlijk nemen. Met Glitch, zijn speciale eigenschap, kan hij namelijk terug ‘warpen’ naar de locatie waar hij luttele seconden daarvoor was.

Wie Prophet als tegenstander onderschat, zal zeker van een koude kermis thuiskomen. Met zijn grote geweer, de Tempest, kan hij eenvoudig meerdere tegenstanders tegelijkertijd elektrocuteren. Wanneer er meerdere tegenstanders naast elkaar staan, zal de elektrische lading namelijk als een soort geleider werken en de ene na de andere tegenstander onder stroom zetten. Door zijn speciale eigenschap kan hij tegenstanders tevens in de rug aanvallen, zelfs wanneer hij eerst voor hen gepositioneerd staat. Sta je bijvoorbeeld met Prophet omringd door meerdere tegenstanders? Dan kan je zijn speciale eigenschap gebruiken om jezelf alsnog te redden uit zo’n uitzichtloze situatie.