Vorig jaar kon je rond Halloween nog met een pompoen op je hoofd rondknallen in Destiny, maar dit jaar heeft Bungie het wat grootser aangepakt. Als je deze week de sociale ruimte, de Tower, betreedt zal het meteen opvallen dat er wat veranderd is. Zoals je kunt zien op de afbeelding hierboven is het ingericht in de stijl van Festival of the Lost. Er staan overal kaarsen en er hangen overal engrams als lampions. Bepaalde vendors hebben zelfs een masker op.

Bungie heeft dus het Festival of the Lost verbonden aan Destiny ter viering van Halloween en dit duurt tot 9 november. Niet alleen is de Tower versierd, maar er zijn ook speciale quests beschikbaar waarmee je allerlei gekke maskers kunt verdienen. Zo kun je door het leven gaan als de eindbaas uit Vault of Glass, Atheon, of als die soms vervelende Cryptarch.

Om alle maskers te verzamelen dien je stappen te doorlopen die niet al te lastig zijn. Hiervoor moet je acties doen in zowel PvE als PvP. Wil je precies weten welke stappen er nodig zijn, dan kun je hier voor een questline terecht zodat je weet wat je moet doen. We moeten zeggen dat Bungie veel meer moeite heeft gedaan om iets leuks te doen voor Halloween. Het zijn gewoon quests voor de lol en er is ook wat humor in terug te zien.

De studio heeft zelfs een competitie voor dit evenement opgezet waar je prijzen mee kunt verdienen. Alle details daarover zijn op Bungie’s site na te lezen.