Fallout 4 is net een week uit en verkoopt bovenverwachting goed. Dat de game door enorm veel mensen gespeeld wordt, betekent ook dat de bugs in de game eerder en door een talrijker publiek zullen worden opgemerkt. Nu is er één bug die veel gamers de stuipen op het lijft jaagt, aangezien je gehele game erdoor kan crashen.

Het gaat hier namelijk om een bug die voor kan komen zodra je ‘Monsignor Plaza’ betreedt. In een bepaalde (herhaalbare) quest, kun je zelfs naar deze plek toegestuurd worden dus houd hier, tot er een patch voor is verschenen, rekening mee. Het probleem is op het moment al bekend bij Bethesda, maar blijkt niet vaak voor te komen. Je kunt de plek in kwestie op de Pip-boy hieronder terugvinden.

Mogelijke spoilers: Door nader onderzoek van meerdere spelers is de crash mogelijk gekoppeld aan het voltooien van de missies met de companion Nick Valentine, vooral als je een ‘bepaald iemand’ kiest te vermoorden. Moge het duidelijk zijn, deze bug is dus niet omkeerbaar en als deze crash eenmaal in je systeem zit, zal hij blijven terugkomen tot er een fix voor is. Overigens heb ikzelf die ‘bepaalde persoon’ vermoord en met mijn game is niets mis, dus er is mogelijk nog meer gekoppeld aan het ontstaan van de crash.