Special: De facties van Battleborn – The Last Light Consortium – De afgelopen dagen hebben we naar de vier facties van Battleborn gekeken, maar er is nog een vijfde factie en dat is The Last Light Consortium. Een factie die veelal bestaat uit mechanische personages, wat ogenschijnlijk wat vreemd is. Maar in werkelijkheid is het best logisch, aangezien deze club de beschikking heeft over ongelofelijk veel capaciteiten dankzij hun financiën wat we hieronder verder toelichten. Vanzelfsprekend kijken we ook nog naar de vijf Battleborn die namens The Last Light Consortium om Solus gaan strijden.

The Last Light Consortium

De The Last Light Consortium is de grootste economische kracht van het universum. Hun voornaamste doel is streven naar winst en daarbij niets ontzien. Ooit behoorden ze tot The Peacekeepers, maar die hebben anderen idealen, waardoor de The Last Light Consortium zich heeft opgesplitst als een eigen coalitie op Solus. Zij zijn vooral krachtig en financieel gezond doordat zij de grootste wapenfabrikant van het universum beheren. Hun uiteindelijke doel is ondanks alles geld verdienen, maar door het gevaar dat het universum bedreigt, zijn ze genoodzaakt de wapens op te pakken en mee te strijden.

Phoebe

Ze ziet er uit als een knappe dame, maar in dat mooie koppie zitten flink wat hersenen. Phoebe is namelijk een zeer goede bouwkundige en zij gebruikt haar kennis om krachtige technologie in te zetten in de strijd. Hierdoor heeft ze de beschikking over een degen waarmee ze in de wilde weg rond kan prikken. Gaandeweg de gevechten zal ze de mogelijkheid krijgen om haar skills eens te meer te tonen, want ze kan met ‘Blade Cascade’ veel degens laten neerdalen op vijanden. Begint het haar te heet onder de voeten te worden? Dan kan ze op gemakkelijke wijze teleporteren naar een veilig gebied. Staat ze ingesloten tussen verschillende vijanden, dan kan ze als een wervelwind met haar degens in de rondte slaan om aan het gevaar te ontsnappen. Phoebe oogt wat onschuldig, maar met haar telekinetische krachten is het een stille doch effectieve strijder.

Heeft beschikking over: Five Virtues, Phasegate, Blade Cascade, Technocracy, Blade Rush & True Strike.

Meer over Phoebe lees je hier.

Marquis

Deze kerel is één en al robot en dat is ook wel duidelijk te zien. Hij is een beetje een vreemde snuiter met karakteristieke trekjes van krankzinnigheid, geraffineerd en dat gecombineerd met klasse. Marquis is iemand die je niet vooraan het strijdtoneel plaatst, want hij is veel effectiever op afstand omdat zijn mechanische pistool in een fractie van een seconde verandert naar een sniper geweer. Weet hij goed te presteren, dan krijgt hij de beschikking over ‘Bindleblast’ waarmee hij een zeer krachtig schot kan afvuren. Ondertussen kan hij drie mechanische uilen inzetten die de vijanden in de nabije omgevingen onthullen op de kaart en tegelijkertijd aanvalt. Komt men te dichtbij, dan zet hij ‘Temporal Distortion’ in waardoor iedereen die zich in deze ‘dome’ bevindt tijdelijk trager voortbeweegt.

Heeft beschikking over: Blindlebane, Temporal Distortion, Blindleblast, Titanium Dandy MK VI, Predatory Strike & Ein, Zwei, Drei.

Meer over Marquis lees je hier.

ISIC

Net zoals Marquis is ISIC eigenlijk volledig mechanisch en hoewel hij geprogrammeerd is door Kleese, is hij intelligent genoeg om op zichzelf te opereren op het slagveld. Hij heeft de beschikking over een kanon dat continu kan blijven vuren, maar voor meer krachtige aanvallen dient hij deze eerst op te laden. Dat is natuurlijk ideaal om veel schade aan te richten, maar dat vraagt nogal veel van zijn systeem, waardoor hij enige tijd wat langzamer voortbeweegt. Desalniettemin is ISIC een echte tank die naast zijn kanon de beschikking heeft over een ‘Omega Strike’, waarmee hij zijn munitie qua schadekracht opvoert zonder dat hij inlevert op vuursnelheid. Als dat nog niet genoeg is kan hij ook nog eens een energiekracht inzetten die veel schade blokkeert en een plasma inzetten om extra schade aan te richten, welke weer opgevoerd kan worden door in ‘Overcharge’ te gaan.

Heeft beschikking over: Charge Cannon, Rotating Wards, Omega Strike, Energy Aegis, Plasma Dash & Overcharge.

Meer over ISIC lees je hier.

El Dragón

Ook in het universum van Battleborn komen worstelaars voor en bij El Dragón is het overduidelijk waar zijn roots liggen. Hij ziet er weliswaar fors en lomp uit, toch is hij best wel snel en wendbaar, en met zijn dikke armen slaat hij alles en iedereen om zich heen uit de weg. Om dat een beetje te verbreden heeft hij de beschikking over ‘En Fuego’ waardoor al zijn aanvallen qua effectiviteit redelijk toenemen. Dit alles is te danken aan zijn cybernetische armen, welke hem tot een geduchte tegenstander maken. Naast slaan kan hij ook een dropkick aanwenden om helemaal hard uit de hoek te komen. Als worstelaar beschikt hij immers over verschillende moves en hij schuwt niet om deze in te zetten. Een ogenschijnlijk domme, maar wellicht zeer cruciale kracht om orde op zaken te stellen voor als de gevechten zeer intens worden.

Heeft beschikking over: Clothesline, En Fuego, M-RBX Cybernetic Arms, Dragon Splash, Undisputed Champ & CWF Championship Belt.

Meer over El Dragón lees je hier.

Kleese

Wat al aan zijn kop af te lezen valt is dat hij geschaard kan worden onder de noemer ‘mad-scientist’. Toch is deze kerel niet helemaal knettergek, want zijn skills heeft hij aangewend om in gevechten een belangrijke rol te spelen als een ondersteunend karakter. Zo kan hij schilden herstellen met een Energy Rift die tevens schade berokkent bij vijanden. Als het slagveld te druk is, dan kan Kleese een zwart gat inzetten, waar vijanden ingezogen worden wat veel schade aanricht. Tegelijkertijd kan hij ook op afstand effectief zijn door mortieren af te vuren en zijn polskanon in te zetten om vijanden onder vuur te nemen.

Heeft beschikking over: Energy Rift, Black Hole, Wrist Cannon & Shock Taser, Energy Mortar, Tactical Battle Chair & Battlefield Tactician.

Meer over Kleese lees je hier.